Lite av mycket mer …


Jag sover mycket bra i mitt lilla rum, med den sköna sängen. Somnar sent, vilket innebär att jag sover över frukosten varje morgon. I och för sig gör det inte så mycket, då frukosten kostar 10 euro och jag äter inte så mycket – jag är inte snål, men betala drygt 100 kronor för yoghurt, bröd och marmelad, sockerkaka och tea, varje dag. Tusen kronor kan man göra en hel del för.

Det är härligt att vara i Grekland och sova länge på morgonen och känna att man inte slösar bort den tid då det under vår och sommar är den bästa – förmiddagen. Nu vaknar jag iofs mellan nio och tio, men det är sent för mig. I tisdag satt jag och skrev hela dagen och långt in på natten. Tog en promenad på eftermiddagen. Måste ut ur rummet ibland.

Aristoteles

Igår bestämde jag mig för att åka till Plateia Aristoteleus. Jag hade fått vägen utmärkt på en karta som visade hur jag skulle gå. Men, jag anade att det skulle vara längre än det såg ut att vara. Jag tog en taxi, fastnade i en bilkö som aldrig tycktes ta slut. I början hade det gått fortare att gå, men det var långt. Hamnade längst upp på Odos Aristoteleus som är en gågata och det var packat med folk. Det glesnade ju längre ner mot själva torget som jag gick. Det var växlande molnighet och på torget var vinden kylig. Svepte om mig halsduken. Men sen blev det för varmt. Innan jag kunde åka hem behövde jag uppsöka upp en toalett och hittade en servering som det gick bra att göra det. När jag var klar upptäckte jag att det var herrarnas jag gått in i. 🙂 Gatan mellan torget och gågatan var fullpackad med bilar, men till slut fick jag tag i en taxi och det tog inte så lång tid förrän jag var hemma igen.

Nästan hela torget var fullt av duvor, som ungarna tyckte var roligt att skrämma upp. Tyvärr inga bilder på detta, då varje foto jag tog hann någon gå framför kameran.

Idag vaknade jag och drog isär gardinerna och såg att det var genommulet. Vilket det har varit hela dagen, för att nu under kvällen börja regna. Men det var och är varmt ute. Gick ut och rökte efter frukost och träffade en medicine doktor från Kanada. När jag kom upp igen, låg internet nere, så det blev att skriva till klockan var två. Gick ut en runda – längre än vanligt. Varmt, skönt, men fuktigt. Köpte en magväska som inte är lika otymplig som den jag har använt i åratal. Samma modell, men mjukare material. Den kostade 7 euro i en liten butik. Den är ljusare blå än vad som syns på fotot.

När jag kom hem var internet uppe igen och ordningen var återställd. Som jag sa till dem i receptionen. Det är inte livsavgörande, men bra att veta om det kommer igång. Skriva kan jag göra ändå.

Nu är klockan kvart över tio på kvällen och tänker skriva några timmar till innan jag släcker ner. Hoppas det blir soligt i morgon, så jag kan vara ute mer. Trots att jag välkomnade både att internet låg nere och att det var molnigt. Fick riktigt mycket gjort, med gott samvete. Finns väl inget mer stressande att ha mycket att göra och det är strålande sol  utanför.

Tiden går dock alldeles för fort. Det är bara fyra hela dagar kvar, fem med resdagen.

CU

 

 

 

 

 

 Kategorier:Saloniki Jul- och Nyår

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: