På plats i Saloniki


Har inte riktigt ”landat” än, men på marken är jag. Kom till Saloniki halv tio på kvällen, efter en del förseningar, av plan försenat från Arlanda och något med ett annat flyg, samt hög trafik i luften så vi fick vänta rätt länge i planet. Jag hann nästan få klart ett två-sidors korsord innan vi lyfte. Men det var klart, men mörkt. Länge sen starten var så mjuk och det var inte mycket turbulens alls, och ytterst lite under landningen jämfört med hur det har varit andra gånger. Bagaget tog ett tag, en cigarett och sen taxi i köer, så det tog tid.

Jag var trött men upp i varv så jag somnade nog inte förrän kl. 2 grekisk tid. Men vaknade kl. 7 och trodde klockan var fyra. Vad jag fick det ifrån? Drack en kopp kaffe, åt en brödbit och sen en cigarett på balkonen – Brr! Det var riktigt kyligt! Gick ner och åt frukost, sen till affären en bit ifrån och köpte en del som jag behöver när jag sitter vid datorn. Sen dök solen upp på balkongen och det blev varmare och nu när jag sitter och skriver kl. 15, är det riktigt varmt för årstiden, men allt beror på solen. Vinden är nordlig, så det känns lite isande i skuggan. Men mössan och bootsen har jag lagt av med.

Ja, det är vinter i Saloniki, men inte den vi är vana vid i Sverige än så länge.

***

Man förstår ju att det inte ser likadant ut, att löven troligen har börjat skrumpna eller falla av träden, men inget man tänker på förrän man är på plats.

Har bedömt tentor idag och rapporterat in dem i nya Ladok, men det gick inte att klarmarkera. Tror att jag förstår varför, men inget jag kan åtgärda. Nu bör jobbet vara klart för i år. Det känns skönt.

Nu har jag tagit fram mitt manus. Men det tar alltid lite tid att komma i rätt stämning, vilket bidrar till att jag kommer på allt som måste göras innan. Det tar lite tid ibland. Ett sätt är att läsa igenom texten till där jag slutade. Men nu skall jag lägga in datorn i säkerhetsboxen och gå ut en stund. 🙂

Fortsättning följer!Kategorier:Saloniki Jul- och Nyår

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: