Nymåne och fågelliv


DSCN5380Förra året runt den här tiden var det supermåne. De här dagarna har det varit nymåne och jag satt och tittade ut över Kavalla stad och nymånen ovanför, uppe på takterassen vid skymningen. Där fläktade det skönt och var myggfritt. Anna kom efter en halvtimme och vi satt och pratade en stund. Båda höll vi med om att utsikten fick oss att bli filosofiska. Kavalla är speciellt och det märker man mest däruppe på taket. Inte så konstigt kanske då man ser hela stan i tre väderstreck.

När jag kom upp, gick en mås omkring och trampade på taket ovanför tvättstugan och på lite avstånd hördes en måsunges läten. Vi har en nere i trädgården precis som förra året. Den här hade tre lite nervösa skator runt omkring och efter sig. Det verkar som om det har flyttat in en skatfamilj i ett av träden. Det skrattas och pratas och bluddras mellan dom. En av dem drack vatten ur samma skål. 🙂 Måsungen är för stor för skatorna, så de nöjer sig med att visa att de finns. Denna  verkar lite fundersam över deras närvaro, snäll som den är.Kategorier:Kavalla 2015

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: