Social samvaro …


Muren som de arbetat med under vistelsen här

Muren som de arbetat med under vistelsen här

I gårkväll satt vi länge ute på nedre altanen och pratade bland annat om pedagogik, politik, Björklund och om en hel del annat. Det var Robert, Kenneth, Magnus och Thomas och jag. Kristina och Mats kom in längre in på kvällen. Vi bröt upp halv elva och skiljdes åt. Det var en varm, molnig kväll, med en del myggor och men inslag av svala briser från bergen. Det blir mörkt på kvällen utan elljus eller stearinljus. Till slut ser vi inte varandra, men det gör ingenting. Trevlig samvaro.

Satt sen någon timme och skrev, gick ut på altanen genom ett nersläckt hus och tyst hus. Gillar huset speciellt på natten och att gå barfota på golvet som är svalt och skönt. Det är så fridfullt och harmoniskt. Det finns en nackdel med huset – man vill inte lämna det, utan stanna för alltid. Jag var skeptisk mot en del som skrev i sina bloggar hur fantastiskt huset är och magisk platsen är. Men, de har helt rätt! Det måste upplevas på plats. Men det gäller även Kavala i sin helhet. Vilken stad och befolkning som bor här!

Jag är helt såld på Kavala 😉

Släckte ner kl. 24 och somnade på en gång.

Nu på morgonen satt Magnus ute på altanen då jag kom ut.  Senare satt jag med Robert, då Magnus gick. Vi pratade om normer och värderingar som råder i samhället och berättade lite om oss själva och vår bakgrund, våra föräldrar mm. Det var och är varmt på altanen. Det föranmälda regnet är ännu inte sikte.

Det har blivit många politiska diskussioner de senaste dagarna och kvällarna. Det är ju snart val.

Nu är klockan tjugo över elva, och hela dagen är kvar. Tänker sitta och jobba, om inte vattenläckeletarna inte kommer närmare.  Men nu har jag köpt nya batterier till CD-spelaren så jag kan stänga ljudet ute om det behövs. De gräver upp en gata fullständigt några kvarter från oss. Än så länge har vi vatten, men kanske även vi får en läcka.

Nu har (peppar peppar) internet fungerat perfekt några dagar. Muren är klar sen flera dagar. Den blev verkligen fin.

Men, det finns en värld utanför. Otäckt med de nedskjutna planet som betraktas som ett terrordåd. Jag visste inte att det gick att skjuta ner ett plan på den höjden, om det inte sker från andra flygplan. Men som jag förstår sköts de ner från marken med en missil. Otäckt är det!

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: