Skrivandet


DSCN5008Har mest jobbat idag. Satt några timmar och skrev. Men redan efter en halvtimme bestämde sig trädgårdsmästaren att först blåsa bort löv, sen klippa gräsmattan för att avsluta med att spika en lång stund. Men vi det laget hade jag CD-spelaren på, så jag vet inte när han slutade. Så kan det vara. Men sen blev det tyst. För övrigt har jag inte suttit vid datorn så mycket utan skrivit för hand, tänkt och kommit på vad som skall hända huvudpersonen och slutet. Jag gillar det inte. Hade tänkt mig ett helt annat händelseförlopp. Men med det tidigare förloppet går inte historien och slutet ihop. Har redan dödat en karaktär. Det gick inte att hålla den vid liv. Jag försökte, men kom ändå tillbaka till det. Min tanke var att det inte skulle bli ond bråd död eller hemska öden i den här boken, men det verkar som om historien kräver det. Annars blir den inte trovärdigt. Nåväl! Det är en sak när det handlar om en person som har funnits, en annan när det är en fiktiv person. Den skulle man ju annars kunna hålla vid liv så länge som möjligt. Vilket jag iofs gjorde.

Och så kom åskguden på besök, men än vet vi inte om det bara var en kort visit eller om ett återbesök är på gång. Precis när vi fått upp jalusin, upphörde åskan efter en riktigt hård smäll.

Så har jag fått en kotte av Magnus som skall påminna mig när jag går ut och röker att skrivandet väntar.

 

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: