Kavallas uppbyggnad – ett mysterium


DSCN4996I natt satt jag och skrev till över ett. Och gick upp klockan sju i morse. Det har inte blivit många timmars sömn. Ingen siesta heller och snart skall jag äta middag. Men vill sova en stund.

Idag kan man knappt tro att de två senaste dagarna var molniga, blåsiga, kyliga och åskiga. Klockan nio var det kylig på altanerna. På bara en timme blev det ett fantastiskt väder och nästan 32 grader i skuggan. Det svänger verkligen från en ytterlighet till en annan.

Kenneth och jag åt frukost tillsammans på mellanaltanen och gick sen ner till Supermarket. Handlade det vi behövde och gick sen till taxistationen och åkte upp till huset. Nu har de stängt av början på den vanliga vägen med en kon – dvs. rallybanan. Taxichaffisen blev inte glad, men vad skulle han göra. Gå ut och ta bort den. Knappast. Not Good, sa han. Troligen har de stängt av den för att de arbetar för fullt på en av vägbitarna. Vi fick åka runt, men så svängde han av och körde upp för verkligt BRANTA backar och stannade helt plötsligt då han skulle köra över en puckel och så fortsatte det. Vi kom fram dit vi skulle. Nu vet jag en väg till som jag kan gå nerför, men absolut inte uppför. Ännu en gång måste jag berömma taxichaffisarna i Kavalla. De är verkligen skickliga förare, vilket vi gärna framhöll.

Jag drack lite kaffe, åt små croissanter och pratade med Mats om pedagogik, och mycket annat. Sen var planen att arbeta, men efter ett antal sidor satte de igång ett jobb på andra sidan vägen. Jag passade på att äta istället. Grottade sen ner mig i husets och platsens historia. Jag får inte vissa delar gå ihop rent geografiskt. Stan har ju byggts ut otroligt sen 1936. Och på ett fotografi finns något som liknar en ravin i vilken det växer träd. Men var är det. Vi tror att det är där alla trappar och utförsbackar finns. Men ändå går det inte ihop. Det är svårt att urskilja ravinen för alla hus, som de byggt. De har ju utnyttjat varje fri yta. Hittar grekerna en triangulär yta, bygger de ett hus som är just triangulärt (för att hårdra det hela). Men hur har de lyckats med konststycket att bygga bort ravinen och var?

Jag får nog skriva i natt igen!Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: