Gudarna går samman


DSCN4979Vindguden har härjat en del de senaste dagarna och igår blåste det kyligt. Jag var låg under hela förmiddagen, trött och irriterad, men framför allt rastlös. Sov några timmar mitt på dagen. När jag ätit middag och satt och pratade med Robert och Magnus ute på altanen, tornar det plötsligt upp ett mörkt moln. Blåsten tilltog ordentligt, skräp från träden regnade över oss – åskan mullrade. Vi plockade in allting och sen brakade det loss, regnet öste ner, blåsten var hård och blixtarna avlöste varandra. Havet och Thassos försvann bakom en vit vägg. Vind-, regn- och åskguden gjorde gemensam sak. (Filmklipp finns på Facebook) Det blev en trevlig hemmakväll istället för oss som nu bor i huset, medan mörkret föll och blixtarna blev allt synligare. Internet slogs ut, gatubelysningen i hamnen slocknade och så vidare. Klockan var sju när det började och fortsatte till åtminstone kl. 01, men då på längre håll.

Idag har det varit mulet, med några undantag. Det har blåst, men nu går det att sitta på altanen. I morse satt jag och åt frukost med Olav och Anita som åkte härifrån idag och hem till Sverige. Klockan elva vinkade vi av dem och taxin for iväg till Kavalla flygplats. Senare kom Eleni och frågade om vi var intresserade av att åka till Philippi. Nu när vädret inte kommer vara så bra under resten av veckan tackade jag ja. Preliminärt blir det på fredag.

Det är ett bra skrivarväder. Vi får se om det blir en repris ikväll.

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: