Gammalt och nytt, samt lite pråligt


Det är lätt att bli bortskämd med fint väder. Idag har det varit gråmulet hela förmiddagen, men nu kommer solen fram och ger ett disigt sken. Det blåser kallt på altanerna, så nu har jag för första gången ätit lunch på mitt rum. Så bortskämd har jag blivit att jag är lite grinig. Men efter lunchen känns det iaf bättre. Passar på att tvätta och att läsa igenom mitt manus en gång till. Får inte ro att fortsätta det jag påbörjade igår.

Igår gick Eva och jag ner till en plats som ligger när Tobaksarbetarnas torg, till Odos Omonia. Domkyrkan ligger precis där, som jag kan komma ihåg i vilket fall. Vi gick in i den. De grekiskortodoxa kyrkorna är med de protestantiska kyrkornas mått pråliga. Samtidigt är det fint och vackert. Tog några bilder.

I kyrkan rådde även gammalt och nytt, som är så vanligt inte bara i kyrkor, i Grekland.

011

Ny teknik och gamla budskap

013

…. gäller även här!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Även om alla förstår varför fläktarna står där, är de malplacerade. Och varför de har mikrofoner och högtalare är inte heller svårt att förstå. Fläktarna får folk att vara vakna och mikrofonerna får dem att inte missa ett enda ord. Omsorg blandat med vikten av religionens budskap. Men det finns en hel del i kyrkorna som man bara super in. Vackra bilder, målningar och lampkronor.

012

010

014

016

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När vi varit där gick vi neråt på Odos Omonias och gick in i klädaffärer mm. Sen gick vi och fikade och tog taxi hem.

 

 

 

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: