Marknad i Kavalla


DSCN4906Idag gick Eva och jag ner till marknaden (kort filmklipp finns på FB). Egentligen skulle jag ha gått tidigare med Olav och Anita, (Eva skulle gå senare) men det blev en del förseningar. Jag gick nerför alla branta backar och gator ner till Eleftheriou Venizelou och vidare nästan fram till Supermarket som vi var häromdan och svängde av till höger fram till Hotell Estorias framsida. Rakt över var marknaden. Precis bredvid Arkeologiska museét i Kavalla. Två poliser med visselpipor dirigerade trafiken så vi trafikanter kom över.

Marknaden består av många stånd med grönsaker, frukter mm. Men det finns även stånd med kläder mm. Dit kom vi efter att ha köpt en del. Jag köpte nektariner, aprikoser så det räcker en hel vecka om jag äter två om dagen och potatis som inte har en grön nyans (som i närbutiken har haft under en tid). Och jag köpte en hatt! Men, den har cowboy-stuk. Det är bara hästen som saknas nu eller är det åsnan kanske ;-).

DSCN4907Runt stånden med kläder mm. började vi gå runt, men det var trängsel, varmt och det kändes som om det inte fanns tillräckligt med luft. Jag sökte en plats där iaf känslan var att luften fanns kvar. Men gick för långt och insåg att Eva var där någonstans i vimlet, men att hon inte skulle gå att finna. Jag gick till Arkeologiska, satt en stund i deras foajé med AC och åt en banan. Sen gick jag till Supermarket och köpte en del som jag glömde förra gången. Beställde en taxi och var hemma strax efter kl. 13.

Väl hemma åt jag fruktsallad med yoghurt och honung från Thassos.

Eva, Olav och Anita kom senare och hade handlat en hel del. De hade gått upp för alla trappor och backar. Strongt gjort. Jag åker taxi! Det är förhållandevis så billigt, 3,5 euro för en tur uppför hela vägen. För så är det …. !!! Har inte ett dygn på mig att komma upp. Det är för jobbigt och det finns inget värde för mig i det här läget att gå upp. Nästa lördag skall jag gå ner kl. 8 på morgonen.

Har kommit in i andra andningen nu. Det här huset känns nu som mitt hem (andra hem iaf), vilket innebär att trivseln ökar med tiden.

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: