Kulturkväll och -förmiddag


DSCN4887Idag har Eva och jag varit på Arkeologiska museét i Kavalla. Det är ett litet och fint museum som det tar kanske 45-50 minuter att gå igenom. Det är precis lagom tycker jag. Det kostade 2 euro i inträde. Skall åka ner ensam en dag och skriva ner en hel del. Man får ju inte fotografera. Det som jag nu den första gången var mest imponerad över var smycken och marmorn, som t.ex. huvuden som den glittrade i ljuset. Fick också veta att brytningen av marmor sker på Thasos än idag (om jag förstod saken rätt). Annat som är intressant gällande Thasos är att det var den s.k. ”huvudstaden” och Kavala var en koloni till den.

 

Efter besöket gick vi ut i solen och den sköna värmen, över den trafikerade gatan, in på en tvärgata som går längs med Hotell Estoria och till Supermarket, som har ett stort sortiment. Det ser litet ut från gatan, men det är i två våningar och hela tiden hittar man nya små rum och varor. Sen ringde vi efter en taxi som kom nästan omgående.

Igårkväll samlades alla gäster (alla sju, samt Eleni och Tomas) i biblioteket och Per som håller på med ett bokprojekt om tobaksproduktion presenterade vägen från fröet och till den slutliga produkten. Han har även tillverkat kameror i snusdosor. Fantastiskt eller hur!? Efteråt samlades några ute på altanen och fortsatte att prata, dricka vin och öl, samt äta snacks.  För Marika som det här var sista kvällen före resen, var det en perfekt avslutning. Mycket trevligt! Fyra gäster kom idag, två som bara stannar i ett dygn och ett par som stannar längre.

Och jobbar runt huset gör de fortfarande, men vi börjar se slutet nu. Muren är snart klar och staketet i stål tror jag de lägger den sista handen på just nu.

008

 

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: