I avsaknadet av AC


Det fanns en sak jag var lite orolig inför vistelsen i Kavalla. Det finns ingen AC i huset. Men redan första dagarna och speciellt då det blev tryckande värme, insåg jag att här är inga problem. Det är svalt i huset och kallt på golven. Inte undra på – väggarna är 70 cm tjocka och byggda av granitblock. Men än har det inte varit riktigt hett som 40 grader och över. Då får vi se … Men det finns ett trick. Öppna fönstret på morgonen och släpp in morgontemperaturen. Stäng sen fönstren eller fönsterluckorna när solen börjar smyga sig in.

Jag hoppades på att få ett rum på nedre planet, även om det skulle bli på bekostnad av brist på utsikt (vilket det inte blev, jag har fantastisk utsikt), för jag tänkte att det skulle vara svalare där, vilket också har bekräftats. Nu är det drygt 25 grader i korridoren och 31 grader ute på nedre altanen. Men där känns det inte som 31 grader utan kanske som 25-26 grader. Den skuggas mestadels av ett stort pinjeträd. Det är fläckvis med sol och mest skugga och en bris eller vind är alltid närvarande.

En sådan balkong vill jag ha!

En sådan balkong vill jag ha!

Nu har jag iaf tagit en bild på huset snett mittemot som har löst parkeringsfrågan på ett smart sätt. På tal om det, från köksfönstret kan man se det andra husets balkonger. Avundsjuk! Jag? Nää!

Om ni vill se ett filmklipp och se hur det kan bli på några av Kavallas farligaste gator, logga in på FB – Klicka i menyn längre ner på min FB-sida.

Och så har Kyrkan namnsdag idag och de släppte lös klockringningen helt och hållet i morse och förmiddags. Finns också ett klipp på FB.

Smart lösning på parkeringsproblemet

Smart lösning på parkeringsproblemetKategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: