Om glädjen och en förbryllad katt


003Det som är så spännande här i huset är att man aldrig vet vem nästa gäst är. Igår kom bl.a. Olav Wikström som skrivit boken Till Glädjen. Under tiden vi satt och talade om det vi upptäckte vi hade gemensamt, gällande olika perspektiv och Stockholms universitet kunde jag inte direkt placera boken, men senare en aning om att jag hört talas om den. Lånade boken och började läsa.

Vi satt länge och pratade på den nedre altanen, samt jag med Eva, Per och Malin på taket från 22 i skymningen inväntande mörkret.

Kom tidigt i säng, började läsa boken och fortsatte i morse, från halv sju till tio. Den lockar till många skratt på grund av insiktsfullheten. Ett plus är att den är så engagerande skriven. Det är snarare min egen trötthet som bidrog till att jag nu har tagit en paus. Men lite av en bokvändare vill jag nog mena att den här.

Igår var det även flyttdag för Eleni som skall flytta till Athen i början av augusti. Flyttgubbarna bar ut kartonger och möbler till Kalis stora förskräckelse. När jag åt middag satt hon helt plötsligt bakom mig och stirrade med stor blick. Försökte komma in i huset och gå ner den vägen, men möttes av både mitt och Tomas Ochi Kali! Hon sprang snabbt iväg. Stackars Kali som inte vet vad det handlar om. Senare åkte flyttbilen, hon gick fram tittade på den öppna dörren och på Eleni, som hon ville säga – Är det säkert nu? Kali är en tidigare gatukatt som kom till Eleni, mager och hungrig, och fick stanna. Nu är hon två år och går inte utanför trädgården. Ibland markerar hon revir ordentligt mot vissa gatukatter. Om några veckor eller så bär det av till Athen för Kalis del. Ett liv från gatan, till Souidiko Spiti till Athen! Inte illa!

002

Kali ….Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: