Vitt vin och diskussioner om krisen, i närbutiken


Idag har jag skrivit två nya sidor (sammanlagt 4 sidor) om Faderns död och resan till Atarneus, i historien om Aristoteles barndom. Har även hittat uppgifter (om än osäkra) om Makedonien och Kavallatrakten under 300-talet, samt om Filip II som Aristoteles växte upp tillsammans med ett antal år. Har kommit in i berättelsen och det går framåt. Har även umgåtts en del med Olav och Anita när vi mötts på altanen

Det mulnade på under sen eftermiddag och det regnade en stund, men inte tillräckligt för att den kvava luften skulle lätta. Nu är det ganska kvavt, men ingen åska på gång. Kanske den kommer senare under natten.

Ett gott vin - jag litar på grekerna ...

Ett gott vin – jag litar på grekerna …

Tänkte gå en promenad men fastnade i en diskussion i närbutiken med en ung kvinna – Katrin, som hörde mitt samtal med Gorgios om Systembolaget. Hon kände till det. Allt började med att Gorgios rekommenderade ett vitt vin och när jag skulle betala uppfattade jag 2 euro som 7 euro. Och det är ju mer Sverigepriser. Det visade sig att Katrin visste en del om Sverige genom att ha läst den grekiska översättningen av Mannen som hatade kvinnor och översatte till Gorgios om vad Systembolaget var.  Vi kom sen in på krisen i Grekland och diskuterade en lång stund om den.

Det är många som har det svårt. Män får inget arbete och kvinnor får ha två arbeten för att klara överlevnaden. Katrin kände till våra trygghetslagar. I Grekland kan bossen avskeda folk från en dag till en annan, sa hon. Och hon, liksom många andra, berättade att de lurades att tro att ekonomin i Grekland var bättre än den var år 2004 och framåt. Men, sa hon vidare. På ett sätt har vi en skuld. Vilken regering vi röstar fram! Jo, men …. vallöften kan ju vem som helst bli lurad av.

Mitt ”bidrag”, vilket är även andras som är här, är att köpa så mycket grek-producerat som är möjligt. Att det sen är gott, gör ju inte saken sämre. Pasta, frukt, kaffe, öl och mycket annat. Igår valde jag t.ex. grekiska vindruvor istället för italienska.

I bostadsområdet kan man inte köpa cigaretter, utan måste åka ner till centrum. Det är väl okey, inte sant! Men bussbiljetter då? Nej, man måste åka ner till centrum för att köpa dem. Men för att kunna det måste man ha en bussbiljett. Morpho i närbutiken skrattade!

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: