Åskstorm


005En liten förvarning runt klockan nio. Men alla blixtar på himlen tonade bort. MEN, runt elva kom åskan tillbaka med förnyad kraft. Det blåste, blixtrade och dundrade. Fönster slängdes upp och det blev översvämning i köket i natt. Nyanlända gäster som varit ute, kom inte in genom porten utan fick gå runt huset till altanen där det blåste storm för att komma in.  Nu på morgonen kom trädgårdsmästaren och visade på en viss förödelse. Träd bröts av eller blev träffad av blixten, bordsskivor i glas blåstes upp och ner bland blommorna, kvistar överallt och blommorna som var så fina för några dagar sen är illa åtkomna. Och jag är inte förvånad. Det var inte det värsta åskväder jag varit med om, men en sådan åskstorm (kanske med orkanbyar) är jag inte speciell van vid. Några riktiga ”rysliga” åskväder i Aten, men för övrigt inte.

Kavalla är en åskrik plats, med tanke på berget bakom och havet framför. Eva berättade att det här var det femte åskvädret sen hon kom hit, för drygt en vecka sen. Och att hon var med om att åskan slog ner precis bredvid altanen där några gäster satt, bla hon själv.

Men jag gillar vädret i Kavalla. Det är så växlande. Igår var det molnigt och varmt, sen blå himmel och sol och så ett riktigt rejält åskväder. Nu på morgonen är det bara 22 grader och svalt. Himlen är klarblå!Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: