Heta vindar och smärre ”förtretligheter”


Igår på eftermiddagen svepte det in stormbyar med heta vindar. Det var nästan så fönstren började skallra, liksom dörren gjorde. Det blev bastuhett på altanen. Det avtog efter någon timme och det blev svalare – bara 35 grader. Jag vaknade tidigt i morse – kvart över sex och tittade på termometern på väggen och den stod på 28 grader. Idag är det 33 grader nu på eftermiddagen. Skönt för att det är en sval vind som går igenom vår oas.

För övrigt händer lite av varje – den vikarierande intendenten ramlade i en trappa och slogs sig blodig och en gäst trampade på en sjöborre första dagen hon kom. Båda åkte till doktorn och blev omplåstrade och lugnade. Jag känner av spåren av en del mygg och knottbett sen igår och får lägga på fenistil och ha en strumpa på vänster fot. Det kliar infernalistiskt. Men klåda hör till Greklandsresor. Nåväl, allt slutade gott och väl. Men vi var alla trötta på kvällen, så vi kom tidigt i säng. Vi satt en stund på altanen och drack en öl och gick var och en till sitt kl. 22. Huset låstes igen och alla lampor släcktes. Det är en speciell känsla att gå ensam runt i detta stora hus. Riktigt fridfullt. Jag gillar verkligen det här huset, i en oas mitt i Kavalla stad. Lite bilder från framsidan av blomsterprakten.

Har suttit ensam hela dagen på altanen från kl. 6.15 till kl. 14.30 och läst igenom och korrigerat mitt manus. Det har varit en avslappnande dag. Idag kommer fyra gäster och  morgon skall vi alla tre troligen följa med på en guidad tur på stan i tobakskvarteren och tobaksmuseet. Jag tänker i vilket fall följa med. Det skall bli riktigt intressant.

003 004 005 006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: