Snopet, men bra ändå!


Synd på ett sådant fint träd ..

Synd på ett sådant fint träd ..

Det blev ingen utflykt till tobaksmuseum för min del. Mina myggbett hade fått stora vätskefyllda blåsor under natten, så det blev en taxi till först apoteket, som pratade om att jag skulle åka till sjukhuset. Men taxichauffören som följt med in för att översätta, ringde till Eleni, som i sin tur ringde den svensktalande läkaren som är knuten till Svenska huset. Fyrtiofem minuter senare satt jag hos doktorn i en mottagning i hamnområdet. Innan han kom stod jag utanför och väntade och betraktade folklivet och trafiken. En sak är säker. Man måste vara duktig chaufför och ha stor erfarenhet av att köra bil i Kavalla, för att klara av det och taxichaufförerna är suveräna. Fort går det på dessa trånga och kurviga gator.

Gick därifrån med lugnande besked, allergitabletter och en hel del råd. Vilade någon timme och sov sen ett par timmar. Om det blir akut kan jag ringa läkaren i morgon, men inte går tillbaka, ringa på måndag. Service, eller hur? När jag vilat en stund gick jag till affären och köpte plåster och myggmedel. Intressant är att läkaren sa att salva inte är så bra, då den täpper till. Myggbett skall torkas bort.

Elenis katt (huskatten) får inte gå in i huset (Ingen annan katt heller för den delen). Igår gjorde hon det och jag pekade mot altandörren och sa, som jag tror, UT på grekiska. Hon stack iväg direkt nerför trapporna till Elenis kontor och bostad. Nu var jag nog bortgjord, tänkte jag. Men idag var allt glömt. När jag åt middag satt hon nedanför stolen och spann och mjölktrampade. Sen tröttnade hon och gick därifrån.

Det är ganska tomt i huset just nu – alla gick ner till stranden för att ta ett dopp för snart tre timmar sen. Vi får se om det blir en åskrepris ikväll. Det börjar dra ihop sig på himlen. Det har varit varmt idag, 30 grader, men inte någon tryckande värme som de senaste två dagarna.Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: