Elenis katt och arbetslust


Jag har börjat arbeta nu med mitt manus genom att läsa igenom det jag redan skrivit och notera var källhänvisningar och andra fotnoter skall in. Har även nu ikväll hittat en del värdefull litteratur i biblioteket. Måste helt enkelt få in känslan, komma i rätt stämning och förflytta mig långt bak i historien, ända till 400 -300-talet f.Kr.

Efter en vacker dag med kyliga vindar, blev det riktigt varmt under eftermiddagen. Jag gick ner till kyrkan och har fotograferat en del. Bilderna finns i menyn till höger i bloggen.

Gruppen ikonmålare kom tillbaka från klostret. Liv och rörelse igen i arbetsrummet och i huset och en hel del småprat mm i det lilla köket medan vi gjorde i ordning mat. Det blev för tyst och ensamt utan dom, så det var kul när de kom tillbaka. När de gav sig iväg på nya äventyr gick jag ut och åt min middag på altanen. Potatis, makrill och rikligt med olivolja. Viktigt att berätta vad jag hade på tallriken, för det tog inte lång stund förrän Elenis lilla katt kom och ställde sig vid min stol. Hon gick runt och tittade bedjande upp på mig. Jag försökte tala om att matte nog inte skulle gilla att jag gav henne mat, men det hjälpte naturligtvis inte. Hon bad emellertid på ett försynt sätt. När jag sen gick in med tallriken, satt hon i dörröppningen och väntade på mig när jag kom tillbaka. Gick alltså inte in i huset. Till slut gav hon upp och gick ner till sig.

Snälla, det doftar så gott

Snälla, det doftar så gott

Efter middagen gick jag och E till Närlivs, men det var riktigt igenbommat, med galler och lås. Vi gick vidare, nerför en lång backe till en större butik, men där var det mörkt. Ändå var klockan bara åtta, MEN, söndag. Bra att veta!

På vägen tillbaka fastnade vi båda för ett hus. Jag kanske tänker bjuda på det. Vad säger ni? När jag blir pensionär om ett antal år, så kan jag bo där 🙂

Permanent framtida boende?

Permanent framtida prisvärt boende?

Och nu sitter jag och skriver och upptäcker att jag inte saknar någonting s0m jag är van vid i Sverige, varken TV, tidningar, bil eller (absolut inte) vädret. Det går utmärkt att klara sig utan här. Men, inte hemma! Har varit ute mest hela dagen! Älskar att vara ute när det är någon mening med det och känns värdefullt.

Igår hörde jag en chikada för första gången. Ikväll är det varmt, inte någon blåst alls. Har värmen kommit och regnen upphört eller kan vi vänta oss åska om några dagar.Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: