Vardag igen


Eftermiddagssol i Kavalla

Eftermiddagssol i Kavalla

På morgonen var det samvaro ute på terrassen under frukosten. En av ikonmålarna, samt ledaren för gruppen, har bott i samma förort som jag bor i och en av de andra har varit lärarstudent på LHS. Vi kom igång med att diskutera lärarutbildningen och han berättade en del om hur han upplevde examensarbetet. Efter samvaron försvann de ut på en seglingstur och har ännu inte kommit tillbaka. Jag å min sida gick till apoteket för att köpa Soladon, men de hade Fenistil och det fungerar väl det också. Kontraster! Men just nu tar jag det mycket lugnt, vilar, äter gott och en hel del frukt och dricker massor av vatten.

Under förmiddagen lyssnade jag på Dimitris Mitropanos tillsammans med Stella som då hade rast. Hon lär sig svenska och jag grekiska. Ibland förstår vi varandra och ibland inte.

För övrigt har jag jobbat en del och haft sällskap av Elenis katt under middagen :-). Idag pratade hon inte när hon kom, hon kurrade långa haranger … Men, jag stod emot med stöd av hennes matte, som jag berättade om gårdagen för.

Det har tagit några dagar att förstå deras öppettider, men jag tror att Närlivs tar siesta, för det var stängt kl. 15 och kl. 16. Ville ha en öl till maten vilket jag inte haft på två dagar, så nu var det dags tyckte jag! Väntade sen till halv sju och då hade han öppet. Det tar sin lilla tid att komma underfund med hur saker fungerar. Det är tur att det är så nära till butiken. Han hade inte Mythos, men likväl Alfa och det är lika gott. Måste ju stödja Grekland och handla så mycket inhemskt som möjligt. Om man dessutom tycker det är gott, ja då blir det perfekt. Gick sen hem med en fullastad matkasse med öl, tonic, choklad, potatis, tomater och en flaska vatten. Satt sen på altanen och drack en öl och åt choklad. Gott!

Vädret då! Ja, det är en klarblå himmel. Fortfarande kylig blåst, men det är faktiskt en fördel, då det alltid finns skuggan att ta till om det blir för varmt. Idag har det nog varit uppåt 28 grader, men prognosen visar att det kommer gå upp några grader till. Vi får se!

Idag såg jag en måsunge stå som om han vaktade en av bilarna i huset snett till vänster om vårt hus. Det är mycket mås och trutar här. I går eftermiddag hade de stormöte i luftrummet. Skatorna verkar ha fullt upp med att föra släktet vidare. Och några vildkattor strosar förbi. En av dem rotade i den överfulla soptunnan utanför grindarna igår när jag gick ut för att slänga sopor. Det gör verkligen ont i mig, men som tillfällig gäst i landet skall man låta bli. Man skall ju resa härifrån sen. Det är en hel del som matar katterna, men en och en annan hamnar fel, så de blir utan mat. Det är ofta ensamma skygga katter. Men den här var inte skygg. Synd om dem är det i vilket fall.

En del i Sverige är inte något vidare när det gäller katter.

Katter slängs ut i villaområden

Hur tänker man då?!

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: