Två månader kvar


Det går några dagar och resan till Kavalla kommer i bakgrunden, men den finns hela tiden med mig vart jag än befinner mig eller sysslar med. Jag ser fram emot den, samtidigt som jag är realistisk och inte tror att detta blir det mest fantastiska i mitt liv. Det är ju inte den första gången en vistelse i Grekland varat längre än några semesterveckor. Tre gånger tidigare har den varit fyra, sex respektive nio veckor och några dagar lång. Men låt mig upprepa – jag ser verkligen fram emot den här vistelsen.När jag läser bloggar som skrivits av de som varit där, framstår Kavalla och vistelsen på gästhemmet som en magisk plats och många kontakter i Kavalla-huset. En plats där skrivande ger både inspiration och glädje. Men också en plats av många trappor och hetta. Men det finns taxi om det skulle knipa. Blir det taxi-strejk som har hänt, ja då får jag lösa det då. När man reser på det här sättet kan man inte garantera att allt blir problemfritt. Speciellt inte i Grekland. Och det har alltid lösts sig på ett eller annat sätt. Och lite äventyrligt måste det ju vara!Det är alltid en fördel att få en bild av en plats man skall vara på en längre tid och i dag finns ju alla möjligheter genom nätet. Youtubefilmer, bloggar och annat. Men, en erfarenhet jag har är att hur mycket jag än vet i förväg, så handlar det alltid om att ta det som det kommer när man är på plats. Vi kan planera hur mycket som helst, och det är en del av glädjen att resa bort, men planer spricker alltid – inte helt och fullt. Anpassning är A och O. Om inte, kan man lika gärna stanna hemma.En vän till mig sa till mig en gång – Du boar in dig vart än du befinner dig! Ja, och det är precis så – gör platsen jag befinner mig på till min egen. Tänker aldrig på hemresan förrän några dagar innan. Inte helt sant när jag tänker efter. En gång i Athen fick jag hemlängtan sista veckan och packade om resväskorna varje dag. Försökte t.o.m. boka om biljetten, men det fanns inga platser. Jag saknade min bil, men främst ett socialt liv i Athen, då jag avslutade min kurs tidigare än beräknat ;-). Oftast vill jag inte åka hem. Varje period utom den jag nyss nämnde är alltid för kort.

En blogg som jag tycker är läsvärd är Gemzells blogg! De reser runt i Grekland, men stannar en tid på gästhemmet.Klicka på länken Gemzells och börja från botten, så kan ni läsa lite om Athen på samma gång.Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: