Sista undervisningen för i år :)


Hade den sista undervisningen idag före jul- och nyårsuppehållet. Sov bra, vaknade tidigt och körde iväg tio över sju och kom fram tjugo i åtta. Var fanns alla bilister? Men tiden gick ganska fort fram till klockan nio då jag gick in och svarade på en del mail. I salarna loggar man in på sitt eget konto och kan jobba som om man satt på tjänsterummet. Så är det inte i de salar jag brukar vara i.

Förmiddagen gick fort och snart var det lunch. Jag kravlade iväg uppför alla trappor från plan 2 i D-huset till plan 5 i F-huset till Cafébaren och beställde deras god kaffe, och gick tillbaka till salen med de vita väggarna jag talat om tidigare. Jag gick ut en stund och sen började seminarium för nästa grupp. Helt plötsligt blev jag så himla trött. Det gick över efter första halvtimmen, men känner fortfarande av tröttheten. Det är som när man är nästan hemma från en lång bilresa. Då börjar man känna tröttheten mer påtaglig. Tror det är samma fenomen det här.

Har arbetat annorlunda på BUV än vad jag brukar göra och det har fungerat. Men om man inte har varit med under planeringen känns det lite bortkommet. Det har varit mycket givande att läsa om böcker som jag undervisat i före sammanslagningen med SU. Jag tolkar dem lite annorlunda nu. Och jag är glad över att BUV lägger en sådan tonvikt på hur man arbetar med mobbning. På Lärarhögskolan fick man inblick och kunskap i många områden. Efter sammanslagningen har vi blivit mer specialiserade. Vilket ger en fördjupad ämneskunskap. Men jag känner nu att det har funnits en viss saknad efter tidigare kurser som Teorier om lärande, Specialpedagogiska utmaningar och Individens utveckling och socialisation (nu BUV-kursen).

Men än är det inte slut. Vi skall träffas nästa år då VFU-redovisningen blir av.

Och arbetet för övrigt är inte slut än … har en del att göra i morgon och på fredag! Och i mellandagarna! Men det blir en lugnare takt då. Då bestämmer jag helt över min tid 🙂Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: