Ny resa till Kavala


Om elva dagar reser jag till Aten via Danmark, och därifrån tåg till Saloniki, och buss till Kavala. Det kommer ta tre dygn att komma fram. Denna omväg beror på att SAS inte längre har direktflyg i den omfattningen som tidigare. Men, jag ser det som en extra utflykt. Gillar att resa med tåg i Grekland, speciellt från Aten till Saloniki, då det körs genom obebyggt område och fantastiska utsikter. Första gången jag reste var år 18, då jag var en vecka i Aten och en i Kavala. Den senaste var år 19, men jag kände ingen glädje under den resan, då jag blev rånad på min dator på stationen. Har rest flera gånger mellan Drama och Saloniki och tvärtom. Den här gången kommer jag resa från Saloniki till Aten, då det är direktflyg. Jag får några dagar över, så det blir några besök till Akropolis och dess fantastiskt fina museum. Aten är dock inte lika trevligt att vistas i, som innan krisen i slutet av 00-talet, vilket jag blev varse när jag kom från Nauplio.

Utsikt från Old Town Inn 2021 

Nu väljer jag att resa vinter, vår och höst. Vill inte vara i Grekland under sommaren, då det blir alldeles för hett för att göra det jag vill. Jag störs av att arbete blandas med semester. De djupa samtalen som var möjliga i november, förs mycket sällan under somrarna. Det gemensamma utbytet blir mindre, då många har medföljare och vill helst umgås med de sina. Det är iofs förståeligt men det skapar risk för utestängning av andra. Och som jag ser det förfelar syftet med vistelsen. Därför, när jag nu har möjlighet, undviker jag sommarmånaderna. Det är lätt att bli fast i huset, då jag inte är mycket för badstränder. Jag gillar staden, parker, cafeér och att promenera. Många butiker, hamnen med sina fiskebåtar, måsar mm. Ligga på en strand i timmar gör mig rastlös, när Kavala i sig är en sådan fantastisk stad. Om jag vill ha solsemester, reser jag hellre över pölen till Thasos stad. Men även här handlar det om stadsmiljö. Men då är det nära till stranden, så om rastlösheten tar över kan jag gå till ett café, äta yoghurt med apelsinklyftor och honung, och en cappucino, och se ut över den gamla hamnen.

Skulle samma sak hända som sommaren 18 och 19 att det skapades vissa sociala grupperingar och faktiskt förekom utfrysning, även under mars/april, ja då kan jag lämna huset och sätta mig på mitt favoritcafé och ta med mig penna och block och skriva, eller besöka ett museum eller bara gå runt i stan. Högsta temperatur mellan 14-18 grader, regn då och då, är perfekt för utflykter av olika slag. Den tiden är utmärkt när det gäller att resa med tåg och buss, då turisterna inte är så många.  Men, sen år 14 har de flesta vistelser varit bra, men inte som i november 2021.Kategorier:*Kavala 2022*

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: