OM inte…


Det är svårt att veta vad man ska börja. Berätta om mina tre månader, av diverse bakslag som att till slut få en lindrig Corona, tagit dos 3, att jag äntligen har tagit mod till mig att sända in mitt manus till två förlag, och att jag snart reser till Grekland. Det är vad jag skulle ha börjat med, om inte …

… om inte det räcker med pandemin sen två år tillbaka, utan detta JÄVLA krig mot Ukraina 🇺🇦 och mot  EU, NATO. Vad har inte medborgarna fått utstå i åratal och nu få sitt liv förstört för att en maktfullkomlig ledare inte respekterar deras val att bevara och bygga upp sitt eget politiska och samhälliga system. Men, som det ser ut nu, har allt som Putin räknat med, blivit tvärtom. Vi får hoppas att detta fortsätter. Och att folket orkar stå emot.

Ens egna eventuella bekymmer krymper till storleken av en oliv i jämförelsen. För tanken på att från en minut till en annan få allt sönderslaget, riskera dö, fly för sitt liv, förlora sitt hem och sitt liv. Ett före och ett efter som jag inte ens i min vildaste fantasi, kan sätta mig in i, ur mycket jag än försöker.  Det har gällt även andra krigshärdar och flyktingströmmar. Syrien för att ta upp ett exempel, som har fått så gott som hela sitt land förstört. Skillnaden är att i det fallet var det IS, dvs. en terrororganisation. Nu handlar det om att en ledare för en stormakt tar sig friheten att gå in i andra länder, i syfte att annektera dem. En ledare som t.o.m. hotar med att ”trycka på knappen”, om inte alla följer hans vilja.

MEN, och det ska jag inte sticka under stolen med, det som händer i Ukraina 🇺🇦 är närmare oss än vad Syrien och andra krigshärdar är. Vi känner empati för alla som lever i krigsområden, som är tvingade att fly, men denna gång får vi känna på hur det känns när ett hot kommer närmare. Det är en obehaglig känsla.

Jag vet vart mitt skyddsrum är, och jag tänker skaffa mig en nödväska. Men, jag tänker inte avstå från att åka till Grekland eller ställa in mina andra planer, om inte säkerhetsläget stoppar det. Främst av allt hoppas jag för folkets skull i Ukraina🇺🇦 att det blir ett snabbt slut och att Putin drar tillbaka sin trupper.

Jag avvaktar!Kategorier:Av särskild vikt

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: