En mycket trevlig dag


Igår fick jag Sverigebesök av min kollega och vän Petros. Han kom från Saloniki och jag mötte upp honom i slutet av Odos Galinou. Efter några timmar i huset med Elisabeth och Thomas visade jag honom huset och trädgården. Sen gick vi ner till stan i lugn takt. På väg ner mot Odos Filippou var det kattkonferens. Har aldrig sett så många katter på samma plats i Kavala. De fanns överallt. Men troligen var det deras matställe, för de såg inte undernärda ut.

Vi gick ner en annan väg än den jag brukar och upptäckte att skolan på Odos El Venezilou höll på eller hade renoverats och att en stor yta av byggnaderna bredvid måste ha blivit rivna. Jag kan inte minnas att en så stor yta fanns tidigare. Vi gick vidare, till bankomaten för mina pengar var slut. Då ville den inte ta emot mitt betalkort, men jag kom ihåg pinkoden på mitt kreditkort så efter många misslyckade försök med betalkortet fick jag mina pengar. Gick tillbaka en bit in i matbutiken, för jag behövde några saker och Petros skosnören (som dock inte fanns). Skoaffären och andra butiker var stängda för siestan. Det blev mer än några saker. Han tipsade mig om för mig ny sort av honung.

Allt var klart och vi gick till cafeet Meliartos på hörnan på Odos Dagkli/Filikis Eterias, som jag rekommenderar nästan alla som kommer hit. Vi beställde Cappucino och något till. Vi skulle visa Covidpass, men jag hittade det inte först i tjänstemobilen (den är gammal och urusel). Till slut i min privata mobil bland mina filer hittade Petros den. Och så gick vi ut och satt oss. Efter en stund stod en polis vid vårt bord och ville kontrollera vårt covidpass. Han fick det och sa mitt namn. Sen bad han mig om legitimation. Allt var okey. En kollega till honom kom fram och de sa något till varandra som jag inte hörde. Innan de gick frågade Petros om vad som skulle ha hänt om de inte hade haft passen. Böter 30 euro, 1000 euro i böter för cafeét och lockdown i några dagar. Hårda bud. De tackade, vi tackade och de gick därifrån. Trevliga poliser av den yngre generationen. Så även om vi satt ute gällde covidpass. Vi satt kvar en halvtimme. Tog taxi upp på rallybanan till huset igen .

Hälsade på Thomas i hans fina lägenhet och jag fick äntligen hälsa på en grekisk social honkatt, som var ursnäll, och mjuk som sammet. Hon flirtade länge med mina skor. Kvarterets katter, om man ens skulle få en chans att klappa dom, vill jag inte röra då man inte vet om de är väl omhändertagna eller inte. Och om de är pålitliga.

Det var allt i stora drag om min dag, som innehöll så mycket mer av kvalitet än vad ovan redovisning visar.Kategorier:*Kavala 2021*, Från manus till bok

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: