Sen i söndags ….


Maten började ta slut så i måndags blev det en tur ner till stan. Jag gick ner som vanligt och det var enklare den här gången men det spänner i musklerna. Handlade flera paket tea (små) och kakor förstås, men även makrill och tonfisk. Sjötunga har jag fortfarande inte kommit iväg till den stora butiken ovanför Platia Kapnergati och köpa, men jag har drygt en vecka på mig 🙂 .  Jag råkade ut för den tredje surgubben i Kavala (det är alltid gubbar), när jag tog taxi hem. En liten mager gubbe.  Han körde som en biltjuv. Det blev stopp här och där och mer och mer ökade aggressiviteten i körningen. När vi väl kom fram, fick jag inte upp låset på säkerhetsbältet för det hade hamnat under sätena. Då började han gorma om att man inte får stå för länge mitt i gatan. På grekiska! Men det fanns inte en bil i sikte. Inte blev han gladare av att få lite dricks. När jag väl kom ur bilen med hälsan i behåll, satte han gasen i botten och försvann nerför backen.

Resten av dagen arbetade jag med manuset.

På kvällskvisten mötte jag Lotta i hallen och vi började prata om tider vi varit i Grekland och fortsatte på takterrassen med ett glas Retsina. Den var ljummen när vi kom upp och blev kallare och kallare. Märklig känsla att sitta däruppe med höst/vinter-stassen på sig. Men till slut blev det för kyligt. I går var det meningen att jag skulle läsa igenom hela manuset, men mitt rum blev städat. Satt i arbetsrummet, men så tog batteriet i datorn slut efter en timme. På eftermiddagen var det seminarium på ZOOM. Men kvällen då. Den slutade med flera timmars samtal om allt mellan himmel och jord, från livet i Grekland, pinjeträd, till vaccinationstakten, mm. Det var strejk på alla serveringar mm. igår i hela Grekland. Deras långa kravlista, innehåller bl a sänkt skatt, bidrag till hyror, samt mot de nya reglerna. Men, som sagt, det blev en trevlig kväll i husets bibliotek. Helt plötsligt var kl. tjugo i tio och då blev det inte något manusarbete.

Sen var det lögn i …. att somna. Trots en nybäddad säng med fina lakan ordnad med omsorg av Stella och ett städat rum, fick jag inte ordning på någonting. Men till slut, efter många turer upp och ner från sängen från kl. 12 och framåt, ordnande av kuddar så jag kunde se på en serie utan att känna alla eventuella knölar i kuddar utan knölar, om ni förstår hela saken, så somnade jag väl till slut av ren utmattning. För hux flux var det morgon.

Nu är jag ensam på min våning, för mina grannar har åkt på utflykt, så jag räknar med att det blir en hel del manusläsning. I morgon kommer nya gäster och huset blir fullt igen. Kvar är tre tidigare gäster. Men det är alltid lite spännande att se vilka nya som kommer.Kategorier:*Kavala 2021*, Från manus till bok

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: