Nio timmar kvar till boarding


Det fina trädet utanför mitt favoritrum!

Ja, då är det tid kvar fram till klockan sex då jag tar en taxi till flygplatsen. Just nu lyser solen från en klarblå himmel, men det är kyligt. Prognosen för ett par dagar sen var att det skulle regna i två dagar. Sitter på hotellrummet och försöker finna mig i att vistelsen denna gång är så gott som över. Samtidigt, eftersom jag ändå skall åka hem till Sverige, försöker jag se framåt. Har mest suttit och skrivit på boken, samt sett på en israelisk serie – Honor! Åka till vita tornet blev inte av igår, då det var mulet hela dagen och blåste ganska friskt. Har tid idag, men har resfeber som vanligt, vilket förstör en del av upplevelserna. Allt är stängt för övrigt, troligen även idag. Det var ganska tomt under frukosten idag. Igår var det fullt med folk.

Har nu fått veta att jag har bokat in på hotellet 14 gånger sen april 2017. Det säger ju allt om att jag trivs på Anatolia hotels i Saloniki. Jag trodde att det var år 16 som jag var här första gången, men det finns svart och vitt på att det inte var förrän år 17. Då jag bodde på två ställen i Kavala förutom Anatolia. Men kanske är det alla gångerna som gör att det känns som en evighet. God frukost, trevligt bemötande och läget. Börjar trivas allt bättre i Saloniki. Ju mer man blir bekant med, desto mer trivs man (inte alltid). När man genom bildminnet ser de olika platserna, och vägarna dit. Det enda jag kan se som negativt är att det har varit för få vardagar. Allt stänger ju på röda dagar.

Har en del arbete som jag måste bli klar med till i morgon! Redan på fredag den 10 januari har jag sista seminariet med VAL-studenterna. För övrigt har jag arbetat en del med den nya webbsidan Athena, som vi går över till nu under vårterminen. Sen väntar arbete med nygamla föreläsningar som skall spelas in på introduktionsdagen för Grundlärare fritidshem. Har inte många kurser kvar nu. Det är sista terminen innan jag går i pension i slutet av augusti. Min bil skall jag lämna tillbaka sista februari. Sen blir det att resa kollektivt eller hyrbil om det blir för jobbigt vissa perioder att resa kollektivt speciellt när jag har seminarier på förmiddagarna, vilket jag kommer ha ganska många i vår. Det tar ju sammanlagt tre timmar t.o.r. med gång- och väntetider. Vi får se hur det blir.

Sen väntar Kavala från oktober, om allt går i lås. I nuläget känns det lite osäkert.Kategorier:Kavala/Saloniki Jul och Nyår 19/20

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: