Resdag och tillbakablick


Ja, då är min vistelse i Kavala över för denna gång. Är nu i Saloniki på Anatolia hotel efter en vilsam bussresa. Det var inte mycket folk. Den som hamnade bredvid, tyckte nog att jag bredde ut mig för mycket, så hon flyttade bak i bussen. Det är Bank Holiday i Grekland så allt är stängt, vilket jag inte alls visste om. Men, eftersom jag inte åt upp allt, så finns det så det räcker idag. Tyvärr ingen yoghurt, men jag överlever nog. Hade en kvar, men tänkte – jag köper i Saloniki. Tji fick jag. Tog i vilket fall med mig frukt, samt kokta makaroner sen igår. Tar det lugnt resten av dagen, men jag planerar att åka till Vita tornet i morgon.

Problem med att få en taxi till Eolou ve Souliou ena, var värre än någon gång tidigare. Den som svarade sa hela tiden att hon inte förstod. Jag försökte på alla sätt. Till slut lade hon på. Men jag ringde igen, men kom inte längre den gången heller. Till slut ringde jag till Katrine och bad henne ringa, som hon gjorde förrgår. Till slut kom taxin. Då hade han stått på Souliou 1 nr ett, i tio minuter, vilket jag hade gjorde på Soulio 1 nr två.

Jag trivdes i Kavala. Intet tu tal om saken, men lite för mycket inne-varo blev det. Jag gick flera promenader, men som jag skriver i tidigare inlägg, så var vinden för isande även för en svenska som jag är. Området var lite för lugnt. De två sista dagarna var varmare och lite mer vindstilla. Och idag var det ett strålande väder, vilket det också är i Saloniki. Här är det dessutom några grader varmare.

Roade mig igår med att fotografera byggnader på Odos Galinou som jag tycker verkar vara från samma period. De ligger insprängda bland modernare byggnader. Galinou är en spännande gata. Första gången jag gick där, kändes den inte kul alls. Men för varje gång så ser jag mer. Den är minst sagt varierande. Kanske en del skulle säga att Galinou är gatan Gud glömde. Men så långt vill inte jag gå!

 Kategorier:Kavala/Saloniki Jul och Nyår 19/20

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: