Nyårsafton


Tiden har gått fort, men känner mig mer avslappnad nu. På torsdag åker jag till Saloniki igen. Har ju faktiskt sex dagar kvar. Och idag har jag åkt taxi ner till KTEL för att köpa en bussbiljett till på torsdag. Det var en smockfull buss när jag åkte hit, och efter helgerna kanske det blir en lika full buss till Saloniki. Återigen blev det problem med var Souliou 1 finns. Träffade Katrine (värdinnan) som sa att adressen jag skall uppge är Eoulou/Souliou ena (1). Ja, så när jag tog en taxi från stan, blev det samma problem som tidigare. Taxichauffören menade att Katrine Boutique Apartments ligger på nr 11. För när jag nämnde namnet, visste han exakt var. Men, på kvittot som jag fick av Katrine står det nr 1. Alltså Souliou 1 är längst ner och adressen lägenheterna har innehåller två gatunamn. Det är alltså två olika adresser, som skapar förvirringen.

Nåväl, taxin kom till rätt adress efter att Katrine ringde taxi. Då kom taxin och jag kom ner till centrum. Köpte min biljett och gick vidare till Zara. Behöver lite mer tjocka tröjor då det tar alldeles för lång tid att få dom jag har att torka. Det blev en tröja, en kortare tjock jacka och ett par byxor.

Vad har hänt sen sist? Ja, katten som jag stötte på för några dagar sen hade en hedersstund i buskarna på andra sidan gatan. En annan katt höll på att ta livet av sig dagen före genom att springa rakt över gatan och klarade sig med en hårsmån från att bli påkörd av en taxi (som tack och lov inte körde för fort).

I morse blev det strömavbrott när jag kom in från balkongen och stängde dörren. Jag trevade efter mobilen för att kunna se, för det blev beckmörkt. Såg att det lyste i trappen. Jag letade efter en klaff som ramlat ner och det tog ett tag innan jag hittade den rätta. Sen fick jag sätta i kortet igen. Och gick ut en gång till och stängde sen dörren. Tre sekunder och strömmen bröts ännu en gång. OK, tänkte jag. Måste ha att göra med ACn. Den slår ju av när man har öppet och slår på när man stänger dörrar och fönster. OK, tänkte jag. Då provar jag att stänga av ACn. Då var det inte några problem alls. Väntade sen en timme, och startade ACn igen och efter det har det inte varit några problem (ta i trä). Knepigt! Försökte sen berätta detta för Katrine, men då väntade jag på taxi. Men hon var kvar när kom tillbaka. Hon trodde att det var något med kortet. I vilket fall, händer det igen. Stänger jag av ACn. Om det inte fungerar då, ringer jag till henne. Någon tekniker hinner ju inte komma idag. Igår tänkte jag – Konstigt att det inte har varit något strömavbrott!

20191231_101001Vädret är fantastisk idag! Det blåste iskallt i centrum, men i lä och i solen – Härligt. Jag har lite blandade känslor just nu. Samtidigt som det skall bli roligt och vilsamt att vara i Saloniki fyra dagar, känns det sorgligt att åka härifrån. Det liksom drar ihop sig i magen på mig. Svårt att förklara känslan, men jag vill väl helt enkelt inte åka härifrån.

Det är nog inte mer komplicerat än så!Kategorier:Kavala/Saloniki Jul och Nyår 19/20

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: