Söndag


Nu har det gått tre veckor sen jag kom hem från Grekland och jag förskonades ifrån den tunga omställning som jag måste gå igenom, då vistelsen varit 6-8 veckor lång. Har träffat mina VAL-studenter och det var många givande diskussioner under tre heldagsseminarier. Nu har jag sen den 10 januari inte haft någon undervisning. Haft ett lärarlagsmöte och för övrigt har den nya Athena-sidan (its.learning) blivit så gott som klar. Nu har jag två storföreläsningar som jag skall hålla den 20 februari (inkl. introduktionsföreläsningen). Två skall spelas in då jag avslutar min anställning den 31 augusti i år. Andra skall ta över – har redan utsett mina efterträdare. Eftersom jag sen år 17 har gett föreläsningarna, ville min efterträdare att jag skulle spela in dessa. Det är lite nervöst den här gången. Dessutom måste jag ge en helt ny föreläsning, då den tidigare har blivit alldeles för tråkig. Den om Barndomens historia fungerar bra. Kommer göra vissa ändringar. Men den om fritidshemmets framväxt skall handla mer om samspelet mellan fritidshem och skola. Har beställt en bok av Neil Postman som behandlar Den förlorade barndomen på engelska The Disappearance of Childhood! Min roman har jag skrivit en del på, men det är inget nytt utan mer förtydliganden, mm. Den har blivit drygt 400 sidor nu, och det är lite svårt att få en god överblick.

Allt rullar på!

På fredag startar utbildningshistoria för Ämneslärarna. Därefter för Grundlärare fritidshem, Utbildning, pedagogik och samhälle och slutligen utbildningshistoria för Grundlärare F-3. Sen är mina undervisningsuppdrag slut och jag kan bestämma helt och hållet över mina dagar. Byter bil om en månad. Leasing i all ära, men jag vill ha en egen bil. Den får jag en helt annan känsla för, samt sälja eller köra ner, om jag får möjlighet att vistas längre tider i Grekland. Har lagt allt detta på is ett tag. Vill landa i en ledighet som jag inte har haft sen jag var barn innan skolan startade. Jag kommer sakna undervisningen och studenterna, samt mina närmaste kollegor, men för övrigt kommer jag inte sakna något. Jag har gjort mitt efter 10 års universitets- och högskolestudier och 23 års tjänst inom det akademiska området. Det är en värld som inte liknar någon annan och det är mycket man måste hålla ifrån sig, för att klara av den. Men det är sju månader kvar ….!

Sist men inte minst. Evi från Grekland och jag var i Gamla stan förra söndagen och på Kaffekoppen. Mycket trevlig dag.

 Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: