Problem med kylan löst


Igår blev det för kallt runt elva-tiden. Frös hela tiden hur mycket jag än tog på mig och tänkte att det här går det inte att leva med, när jag började fundera på om jag inte skulle ta på mig mössan. Då nåddes gränsen. Det måste finnas en lösning, tänkte jag. Det finns inte ett enda element, men det måste ju finnas värme. Så här kan ju ingen leva. Skrev till värden och efter en halvtimme hade jag värme igen. Hur löste sig det? Jo, genom AC:n, som varit avstängd (för det var den första jag kontrollerade, så den inte stod på) Man slår på den för Hot. Sen ställer man in den temperatur man vill ha. Satte den på 30 grader. Det blev dock lite för varmt under eftermiddagen. Nu står den på 28 grader i allrummet och 25 grader i sovrummet. Stängde av ACn innan jag somnade och det var fortfarande varmt när jag vaknade. AC har jag alltid använt för att det skall bli kallt, inte tvärtom. Men har något minne av någon sagt att det går att göra så. Men, nu har jag duschat 🙂 och det går att sitta på toaletten utan att riskera få frostskador 😦 . Det gick inte att ta av sig kläderna igår för att kunna duscha, så det blev lite provisoriskt ordnat. Men det är ju inte detsamma. För övrigt tog jag det lugnt hela dagen. Tittade klart på en serie – Hidden. En bedrövlig historia, som kändes lite för utdragen. Men det var väl meningen för att verkligen kunna skildra händelserna.

Trappan upp till Odos Galinou!

Nu på juldagsmorgonen är det lugnt utanför. Till och med hunden är tyst och inga katter ute. Inga bilar som kör förbi och de parkerade bilarna sen igår står kvar. Det är ett lugnt område, men nu är det så gott som folktomt. Allt är för övrigt stängt idag och i morgon förutom någon kvartersbutik som kan vara öppen. Frågan är var? Själv har jag så det räcker. Kanske jag går en promenad runt kvarteret.

Det är skönt att sköta sig själv och vara ensam. Känner ett starkt behov av att på egen hand utan krav från andra och annat, fokusera på mitt skrivande och på mina egna behov. Kunna gå ut på balkongen och ta ett bloss utan att någon stör sig på det. Men det blir inte många cigaretter nu. Ett paket cigaretter har räckt i två dygn. Det är för kyligt för att kunna sitta en längre stund på balkongen. Det är dock fortfarande fint väder.

Var är måsarna? De har varit så gott som osynliga. Lämnar de Makedonia och söker sig söderut?

Men, nu flög en mås förbi mellan husen 🙂 .

CUKategorier:Kavala/Saloniki Jul och Nyår 19/20

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: