Läkarbesök och Den perfekta bilden


I tisdagskväll var ögonlocket på min vänstra sida rött. På morgonen vaknade jag och det var blodrött och hårt och tjockt. Gick ner till apoteket och fick Vidisan, som jag droppade i ögonen under dagen. I går morse var ögat nästan igensvullet, men det lättade en aning under dagen. Idag när jag gick till den läkare som svenska huset anlitar – Argidis var det på bättringsvägen. Fick hydrokortison, ett märke som finns i Sverige men inte i Grekland (så han letade i sina gömmor och hittade en tub, som jag fick ta med mig, samt allergitabletter som jag köpte på apoteket,  vid behov. När jag kom dit, frågade kvinnan som jag talade med i förrgår hur det var med ögat.

Men gissa om den infernaliska klådan. Det gick inte att röra vid ögonfransarna eller för all del även själva ögonlocket. Utmaningen var att inte klia, vilket jag lyckades med. Baddade ögat med flaskvatten, för jag var rädd att få in bakterier. För det troliga är, som Argidis bekräftade var en kombination av kosmetika och stark sol. Så nu får jag hoppas det går över helt. Risken är att man kan få in bakterier efteråt.

Nu till något helt annat – Den perfekta bilden! Innan det händer att jag lyckas få det, får jag ta massor av bilder. Och idag fick jag speciellt en bild som jag utifrån ett amatörperspektiv kan se inte kan bli perfektare. Men en hel del av de övriga bilderna blev också fina. Mer tack vare kameran än min eventuella skicklighet.

Ni som följer och känner mig, vet att jag vurmar speciellt för Kavalas måsar och trutar. De är trevliga och vackra! Det har ett sätt att kommunicera som är underbart.

Den perfekta bilden då! Den kommer i slutet av bloggen, efter galleriet. Försök först gissa vilken det är och se om ni fick det rätt. 🙂 Svara här eller på FB.

 Kategorier:*Kavala 2019*, Aten, Nauplion

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: