Nej är inte tyska!


Börjar bli allvarligt trött på att många jag träffar, undrar om jag är från Tyskland. Snart ordnar jag ett skärp eller liknande där det står Είναι από τη Σουηδία (Jag är från Sverige) eller Δεν είναι Γερμανός.

Men idag fick jag sällskap av en äldre herre i hissen som frågade detsamma. ”Tysk” sa han på tyska, och jag svarade ”från Sverige” och när jag gick ur hissen, sa jag OCHI Deutsch, (som väl har betydelsen NEJ (till))  för att verkligen betona att jag inte alls vill bli förknippad med Tyskland när jag är i Grekland. Han skrattade uppskattande och förstod precis meningen i det jag sa. Inget ont i tyska folket, men på grund av krisen är det många som inte gillar Tyskland. Det är flera som blivit illa behandlade just för att vissa har trott att de är tyskar. Inte speciellt hedervärt av greker, men … när det nu är som det är. Jag märker själv att en del är reserverade mot mig, tills de frågar varifrån jag kommer. Då tinar de upp betydligt. Nåja!

Idag har jag börjat med att ladda upp filmer på youtube då kvaliteten på facebook är så dålig. Det är inte lika bra kvalitet som i min dator, men den är bättre. Och dessutom kan jag lägga upp den i bloggen. Men det tar en evig tid att ladda upp 2.30 minuter, men det kan bero på nätuppkopplingen. Först skulle det ta 1 timme och 45 minuter. Efter en timme, stod det 2 timmar och 45 minuter. 😦

 

 Kategorier:*Kavala 2019*, Aten, Nauplion

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: