På plats i Nauplio


Klicka på bilderna för större format

Plateia Syntagma utsikt från takterassen

Ja, nu är jag i Nauplio. Åkte från Athens Gate kvart i elva och kom fram tjugo minuter senare. Fick vänta i en timme på bussen, men det gick fortare än jag trodde. Första timmen på bussen gick långsamt. Inte mycket att se mer än industribyggnader och ibland fantastiska vyer. När vi kom till Korinth och korintkanalen, kändes det som vi var nära. Till slut körde vi in på en smal väg som gick igenom en dal med helt otroliga bergsmassiv, på varje sida och kom ut på en långsträckt slätt och snart var vi i Argos och 10 km kvar till Nauplio. Vad säger ni om 38 grader i skuggan?

Taxi till Plateia Syntagma och hotellet. Blev väl mottagen, och jag fick mitt rum på takterassen med fantastiska vyer över staden. Solen var obarmhärtig så det gick inte sitta lång stund ute. En cigarett och så var det att gå in igen. Tre trappor upp utan hiss. OCH, tro det eller ej, ett kylskåp som är verkligen störande. Den slår av och på. Men jag påtalade detta, så det kommer någon och tittar på det i morgon. Går det inte att åtgärda får jag ett mindre. Typiskt, eller hur, ni som vet hur jag störts av ljud i fem månader.

Takterassen – min sida

När jag hämtade mig från trappbestigningen och en kopp kaffe och sockerkaka, en cigarett i brännande sol, gick jag för att försöka hitta en Minimarket. Jag fick beskrivning och en karta, men det var lögn att hitta. Gick tillbaka till hotellet, fick ytterligare hjälp och gav mig av. Det blev en rundtur på smala gator utan namn eller som inte stämde med karta. Frågade några stycken, men kom inte långt förrän jag var vilse igen. Till slut hittade jag Odos Vas. Alexandrou och upptäckte att jag varit på väg åt motsatt håll. Vände och helt plötslig stod jag på Amilias och  såg Alpha Bank som ligger granne med Plateia Syntagma. Superenkelt! Men för mig var det inte det. Nu vet jag.  Glömde köpa bröd. Men yoghurt och honung och två burkar öl – Alpha, såklart skall det vara grekiskt.

DSCN2131 (2)

Övriga gästers sida

 Kategorier:*Kavala 2019*, Aten, Nauplion

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: