Framme i Aten


Ja, nu är jag äntligen framme i Aten! Sov över på Clarion Hotel Arlanda och somnade faktiskt rätt tidigt. Men vaknade också tidigt, klockan tre och vågade inte somna om. Tyckte jag hade gott om tid, men snart var klockan halv fem och boarding kl. 5.30. Det var att sätta fart. Efter att fått boardingkortet utskrivet, begav jag mig av och möttes av ett hav av folk som tagit samma beslut som jag – resa tidigt på en söndagmorgon. Men, det var en riktig röra, folk stannade precis var som helst. Bagageincheckning fungerade inte i alla apparater. Sen var det långa köer i bag drop och incheckning på SAS plus också. Till slut fann jag self service bagdrop och det gick rätt snabbt. Men ett tag tänkte jag – Jag kommer missa planet. Gick sen ut, när allt med bagaget var klart. och tog en cigarett för att få en paus. Gick snabbt igenom säkerhetskontrollen tack vare Fast track. Jag hade tjugo minuter på mig, men såg fel så jag hamnade på gate 31. Fanns inte en människa där. Efter en lång vandring tillbaka hittade jag en tavla och där stod Aten, kl. 6.00 Gate 7. Det stod alltså inte på mitt boardingcard, eftersom jag checkade in i går. Och det ÄR långt från gate 31 till gate 07. Tur att jag inte hamnade på gate 70 och uppåt. Nåväl, efter köp av vatten, hjälp av dam att få upp korken kom jag till slut fram när klockan var kvart i sex.

Fann min plats i planet, men kom inte iväg förrän tjugo minuter efter utsatt tid. Resan gick fort och jag satt mellan ett stort sällskap från Umeå som var trevliga. Lite skakigt på grund av nordvästliga vindar ovanför Aten, men jag har varit med om värre över bergen ner till Saloniki.

Eftersom jag alltid åker med SAS Plus för att slippa alla köer och få ut bagaget så fort som möjligt, räknade jag med att få resväskan och den lilla ryggsäcken tillsammans, som jag brukar få. Men resväskan kom som nr 3. Sen fick jag vänta i en halvtimme för att få min lilla ryggsäck. Den syntes knappt där den låg mellan två väskor. Hittade den i sista sekund. En dam som stod bakom mig, sa – Du fick vänta länge på den där lilla väskan! -Alltså det är faktiskt riktigt komiskt.

Ja, och så blev det taxi, vilket gick bra. Jag checkade in på hotellet och rummet var inte klart, så jag satt och väntat på takterassen. När jag kom in i rummet fanns det ingen utsikt att tala om. Såg delar av Akropolis om jag tittade uppåt mot höger. Nope! Jag gick ner och frågade om jag verkligen fått rätt rum. Hade ju fått intrycket av att inte hamna med utsikt över en bakgata. Jag fick ett nytt rum på 3:e, längre ner med utsikt över The Temple of Zeus. Och när jag kom in där kändes det som ett superiorrum för övrigt, men inte när jag kom in i det på 6:e våningen.

Ja, det var lite om mitt dygn! Snart har jag varit vaken i tolv timmar.

Dagens bildskörd

 

 

 

 Kategorier:*Kavala 2019*, Aten, Nauplion

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: