Det är i allafall varmt


I morse var det genommulet efter en åskkväll och natt, med ständiga ösregn. (Har aldrig sett Kavalas gator så tomma som i går! Prognosen visar samma sak i dag och i morgon. Men, tänkte jag. Kan inte sitta här och häcka och bli deppig över något som det inte går att göra något åt. Därför gav jag mig av ut och till tobaksmuseet, men som inte var det lättaste att hitta till. Men en fördel när man inte hittar är att man träffar så många trevliga människor, som försöker göra allt även om de inte kan :-). Nåväl, jag kom fram till slut och precis som den äldre mannen sa, – ”Det är inte alltid det är öppet”, – så var det alltså inte det. Porten var öppen, men för övrigt stängt. Varför frågade jag – vi har saker att göra. Ok, det är bara att låta saken bero. Gick tillbaka ner för en backe ner bredvid Town Hall. Där levde två små kattungar farligt. En man försökte få dem att gå in under bilen och jag började gå och hörde ett bekant kurrjam. På muren satt, troligen mamman till de båda små. Hon tittade på mig, som om hon ville tala om att de där två skulle jag låta vara ifred och att hon höll koll. Nåja! De försökte komma över, men det kom ju både mopeder och bilar. Till slut började de små leka med varandra bakom en nätpresenning av något slag. Så jag gick därifrån.

Hittade en väska på Zara och en tunnare kofta. Stannade till vid en grönsaksbutik, köpte aprikoser som såg fina ut och kändes mjuka. Då kom störtregnet – det var som om vädergudarna tömde en stor hink.  Men det fina i kråksången är, att det faktiskt är varmt. Regnet är varmt. Luften är varm. Vattnet är varmt. Människorna runt omkring är varma. Förstår ni! Vad gör det att det är en svag sol som får molnen att inte se lika svartblåa och mörkgrå som gårdagens. Men det blev många vattenpölar och rännilar från jalusierna. Men när jag kom hem var möblerna på balkongen torra, då solen tittat fram en stund. Och i skrivandet stund är det nästan soligt, men mörka moln lurar över Thasos.

Ett litet galleri över hur vatten kan forma osannolika mönster, som det bara är möjligt att upptäcka med en kamera med superzoom.

 Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: