Tristaste dagen …


Det här är nog den tristaste dagen av alla som jag vistats i Kavala någonsin. Så trist att jag övervägde att åka hem till Sverige och jag t.o.m. började sakna TV och DVD. Bara en sådan sak – har aldrig någonsin hänt under alla mina resor till Grekland. Varför då då? Ett lock har legat över stan, varmt som en bastu på terrassen (då det var vindstilla) och mot gatan, samt tystare än vanligt. Hoppfullt har varit att måsarna är precis som vanligt och den lilla och stora hunden som skäller på varandra ger inte upp. Vi är dessutom och kommer vara relativt få i huset, vilket minimerar samvaro. Anita och jag som bor på första planet har iaf varandra att umgås med. Trots det, blir det för tyst i huset.

Men, så vände humöret, då jag började fundera hur jag skall lösa det här med den oväntade värmeböljan (då all statistik och rekommendationer är att juni är en bra månad att resa hit). All planering om att resa till Thasos, Pella, Stageira, Saloniki mm. har jag fått kasta i papperskorgen. Saloniki skulle jag iofs kunna åka till. Till ett hotell med pool och göra om en vecka av resan till en solsemester istället för en arbetssemester . Tål att tänka på! Men då blir det väl ett lock över Saloniki. Besvikelsen var i vilket fall total under några timmar. Men vädret är inte bättre hemma, fast tvärtom. Min lösning är att göra allt under förmiddagen och ingenting från kl. 13-18, mer än jobba en stund, sova siesta eller lyssna på En man som heter Ove, och sen jobba på kvällen. Om vädret fortsätter som det gjort nu i två dagar. Sol och hög temperatur är okey, men detta lock över stan – icke-väder som jag avskyr. 🙂 En smiley piggar upp.

Efter att humöret vände, satt jag mig och skrev flera sidor. Det var avkopplande. Sen åt vi middag. Åt riktig gourmetmat – fiskbullar, bröd, olivolja och tomatsås i en djup skål – hihi. Men det var salt och gott och kryddigt. Gick sen upp till takterrassen, men det blev för kvalmigt så jag gick ner kvart över nio. Tog några kort.

Sist men inte minst. Ordningen är återställd – tre myggbett av den lömska Kavala-myggan.Kategorier:Kavalla 2016

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: