Hemma i Sverige igen …


Kom hem från Kavala natten till söndag. Åkte taxi till Saloniki, bitvis med Anestis i 140 km/h, väntade några timmar på flygplatsen och launchen och planet lyfte kl. 23.00 grekisk tid. Vi var högst 30 passagerare. Tjugo stycken checkade aldrig in. Så även med dem, skulle det varit glest i raderna. Jag satt på stol 1D och sju rader bakom mig var tomma. Märklig känsla och i ett kort ögonblick fick jag känslan av att vi var en utvald grupp. Fantasin skenade iväg en kort stund! Men jag kom tillbaka till verkligheten, och njöt av resan. Mer än någon gång tidigare. Personalen var trevlig och jag blev väl omhändertagen och uppassad. 🙂 Det var klart väder och jag halvlåg i rad 2 och såg ner på alla fantastiska smycken på marken och såg hur vi flög mot en ljusare plats kl. 12 på natten. Nordens ljus även nattetid.

Det var dödstyst i hela planet under resan, förutom ett barn som skrek vid något tillfälle när vi närmade oss Sverige. Märklig upplevelse, minst sagt.

Vi landade kvart över ett! Fick bagaget på en gång och gav mig iväg till Clarion Hotell. Fick en tallrik vaniljyoghurt och flingor, samt kaffe. Gick sen ner och satt mig och rökte några cigaretter. Det var svårt att gå och lägga sig på en gång. Den kyliga luften och den ljusnande himlen kändes välgörande både för kropp och själ. Men till slut åkte jag upp till tionde våningen och såg ut över landningsbanan och tornet. Det var lugnt. Inga plan som lyfte eller landade. Slog på TVn, men den störde mig. Somnade och räknade med att gå upp klockan sju, men vaknade halv tio. Tog det lugnt, gick ner och åt frukost en timme senare. Gick ner till hållplats 7 vid terminal 5, ringde flygplatsparkeringen som kom och hämtade mig. Även i bussen var det bara jag.

Och så stod jag där vid min lilla bil, hälsade och satte bilnyckeln i låset. Glömde att jag hade ettan i så den tog ett skutt framåt (annars har jag handbromsen i, vilket jag inte har när jag skall vara borta i fem veckor). Bilen startade direkt. Fortfarande sviker den mig inte. Satt en stund utanför receptionen, rökte en cigarett, lät bilen gå på tomgång ett tag. Körde sen till Stora Väsby i 80 km/h. Njöt av att hålla i ratten igen, känna luften genom de öppna fönstren. Parkerade, köpte en yoghurt och kaffe. Satt med dörren öppen, såg ut över fältet och spåret till Arlanda.

Det var märkligt, men skönt att vara i Sverige igen. Vistelsen var i stort sett bra och givande. Jag fick mycket gjort och träffade många trevliga gäster, men under de sista två-tre-veckorna var stämningen inte så bra i huset. Många spänningar. Stor kontrast mot tidigare årens vistelse. Men, några av oss gjorde det bästa av situationen. Hjördis och Eva stannade kvar hemma för att vinka av mig, när jag åkte iväg med taxin och hade två timmars resväg framför mig. Men, det gick förvånansvärt fort.

Ja, så nu är jag hemma igen. Sov hela natten och vaknade klockan sex (sju grekisk tid då jag brukar vakna av kyrkklockorna, men nu ringde inga klockor). Dagen har jag suttit framför TVn och sett hela säsong 5 av Games of Thrones. Och retade upp mig på att det är så mörka scener. Efter fem veckor utan TV och DVD, gottade jag mig ordentligt. Orkade inte göra något idag.

Slutligen några bilder från mitt besök på arkeologiska museet i Kavala i onsdags.

 Kategorier:Kavalla 2016

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: