Stängt i tre dagar i Kavala under den grekiska pingsten


20160617_101415

I natt räddade jag en bagge som låg på rygg och sprattlade på benen. Senare på natten hade den hamnat i min askkopp, var orörlig.  Troligen flugit upp mot ljuset igen och sen hamnat där. I morse när jag kom ut var den borta. Antingen har en fågel norpat den eller också fann den en skön sovplats på en bädd av två fimpar.

När Anita och jag var på väg ner till marknaden i morse stannade vi en stund och pratade med Vladimir och jag fortsatte gå och Anita skrek till och jag vände mig om. En av sköldpaddorna var mitt på vägen. Jag hade inte sett den och kände förskräckelse över att jag kunde ha trampat på den. Vladimir gick ut på vägen och tog upp den, som om han inte gjort något annat än ha plockat upp dessa värdefulla varelser, och placera dem på långt avstånd från vägen, bakom sopgården. Trädgårdens sköldpaddor lever farligt. En blev överkörd för något år sen. Men, om den här tillhör huset vet jag inte. Elisabeth, vår intendent såg en av dem i förrgår för första gången sen hon tillträdde. De är skygga, men våghalsiga på en och samma gång. Och går ihop med naturen. Ser ut som stenar. Lätt att missa dem.Vi fortsatte ner till marknaden, men där skiljdes Anita och jag åt. Jag behövde inget från marknaden och det var ett gytter av folk. Hon till kommersen och till arkeologiska museet och jag till livsmedelsbutiken (då allt är stängt i tre dagar). Fick inte tag på allt, men när jag var klar gick jag i lugn takt till taxistationen och vidare till försäljningsstället för att köpa Karelia Slim Menthos. Utanför stod en kvinna som undersökte om man rökte och vad. Och jag skulle få en tändare om jag köpte ett paket. Men när jag sa till mannen i kiosken att jag ville tio paket, sa kvinnan att hon tyvärr inte kunde ge så många tändare. Jag fick tre och blev förvånad, för jag tyckte det var okey med en.

Tog en taxi hem med en mycket trevlig chaufför. Och han tyckte att bada i havet var en bättre idé än att köra taxi, när jag sa att det var varmt idag. Kunde inte annat än hålla med. Första rally-baneturen i år och resan kostade 3.50 euro, men han fick 5 euro.

När jag plockat in mina varor gick jag till närbutiken och köpte ”godisar” och vatten så det räcker under alla dagar. De var glada för när de stänger kl. 14 skall de åka till Thasos och komma tillbaka på tisdag. Det är dom värda! Gick sen till apoteket och frågade om de hade myggbekämpare som man kan stoppa in i elen, för jag hade fått in två myggor i mitt rum (det var egentligen bara en) och han såg mycket road ut. Två myggor?! Ja, men de kan göra stor skada. Finns det en, så finns det fler – någonstans, svarade jag. Han hade tyvärr inget och inte heller Gregoris, så det är bara att vänta och hoppas på det bästa. Men myggan i natt gjorde inget väsen av sig.

Drack kaffe med Anita som kom en stund efter mig hem. Tagit det lugnt fram till nu. Solen värmer så ljuvligt idag och jag satt minst en halvtimme. Nästkommande två veckor kommer det vara 32-37 grader varmt. Förra året var det 10 grader lägre under samma period. Värme och hetta förföljer mig. Likadant i Kreta för två år sen. Det blev en topp just den veckan som jag var där. Det har ingen betydelse var jag åker, så blir det superhett. 🙂 Åka till arkeologiska platser osv. är inget alternativ alltså. Men, jag gillar värme också, men då håller jag låg profil. Inga utflykter alltså.

 Kategorier:Kavalla 2016

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: