Avskedsdag


20160617_101606Idag var det en avskedsdag. Först åkte Agneta och Kerstin. Några timmar kom en taxi och plockade upp Olof och sist men inte minst, körde Peter och Marie iväg till färjan för att åka över till Thasos.

Det blev lugnt i huset. Men, efter någon timme började jag sakna alla fem och upplevde tystnaden och tomheten. I vår korridor är det bara Anita och jag kvar. Men, det gick dock över efter ett tag, även om det fortfarande är ”för” lugnt och tyst. De övriga i huset, sitter antingen och skriver eller är ute på uppdrag.

Vi satt på takterrassen några timmar och pratade en stund med några av gästerna som har en egen liten terrass som de delar på. Och nu när jag sitter på mitt rum, ser jag mig lite oroligt omkring då en mygga verkade ha lurat på mig utanför fönstret. För när jag öppnade det för att sätta för luckorna ramlade den mer än flög in. Sen var jag på jakt, med ficklampa och hårspray, krypandes på golvet och lyste under sängen. Varje gång lurade den mig.

Sen tröttnade jag. Insåg det absurda i att sitta och vakta en mygga, som efter ett tag inte visade sig på en lång stund. Gjorde i ordning en kopp te och satt och skrev en stund istället. Huset är ju sprutat, så förhoppningsvis så …

På måndag infaller den grekiska pingsten (eller om den gör det redan i morgon) och då är allt stängt. Det är ju röd dag på måndag. Och nu slog det mig. Tänk om det är stängt i morgon också. Men det är aldrig stängt på lördagar, så det borde vara öppet.

 Kategorier:Kavalla 2016

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: