Ganska händelselös dag, förutom … :-)


Precis när altanen var fri från skugga, bestämde jag mig för att ta med mig ett kapitel ur Vara och tid och gå ut och sätta mig och läsa. Men, då gick solen i moln. Väntade ett tag, men blev så trött på det, att jag gick in och sov 1.5 timmar istället :-). Grymtade om att jag inte rest ner till Grekland för att sitta inomhus. Och somnade! Det sista jag drömde om var att jag satt i en bil med två män – men med vilka har jag inte någon aning om, förutom att jag kände dom. Plötsligt svängde föraren av och stannade, trots att vi hade bråttom. Han skulle köpa glass och frågade vad jag ville ha – En Top Hat, svarade jag. Men det blev ingen eftersom jag vaknade. 🙂 Märkligt vilket tok man drömmer om ibland.

Vinden avtog senare på eftermiddagen, men då försvann solen. Den tittade fram efter tjugo minuter och lyste någon halvtimme iaf, och det blev otroligt skönt. Men sen tornade mörka moln upp på bergstoppen och det blev lite kyligare. Men jag satt kvar för då hade jag förlikat mig. Det är iaf bättre än vad det brukar vara hemma, då växlande molnighet i praktiken är växlande sol. Här dominerar iaf solen under en dag. Men nog om vädret.

Klockringningen idag har varit lite annorlunda. När jag gick ut för att gå till kvartersbutiken, stod det folk utanför kyrkan och folk på väg in, medan prästen mässade. Jag hörde sen med Gregoris om det var något speciellt idag. Kyrkans namnsdag är ju inte förrän 1 juli. Han kom fram till att det troligen var något firande, som inte var speciellt speciellt 🙂 som han uttryckte det. Köpte ett vitt vin från Kavala – Meta Symbolo. Kommer inte ihåg om det är samma vin som jag köpte förra året och som var fantastiskt gott.

Petros ringde från institutionen, efter att ha kommit hem från Kreta. Vi pratade en stund. Och nu sitter jag med mitt manus och hoppas det inte blir alltför sent ikväll. Måsarna, skatorna och duvorna har varit galna hela dagen idag.Kategorier:Kavalla 2016

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: