Sol och klarblå himmel :-) och nordlig vind :-(


20160608_114320.jpgMärkligt att Norden skall göra sig påmind i alla lägen. Nu genom en nordlig isande vind på altanen. På framsidan är det skönt, men blir för varmt efter ett tag. Det finns inga bord och stolar där, och att sitta på trappan blir obekvämt. Det finns dock inte ett moln på himlen, så framåt eftermiddagen då nästan hela altanen är solig, går det säkert att sitta där.

I morse lurade jag klockringningen. Vaknade kvart över sex, och gick sömndrucken ut i köket i ett tyst hus och gjorde iordning frukost nr 1. Åt på rummet och satt sen och arbetade med Syfte och frågeställningar, samt om hur smärta och drivkraft är förenade med varandra. Därefter åt jag frukost nr 2 tillsammans med en av gästerna i huset. Då var det inte lika kylig vind som det är nu när klockan är tjugo i tolv. Jag och Stella klagar på att det är för kallt, medan de andra inte verkar påverkas ett dugg. I Grekland är dock 20 grader och en kylig vind, faktiskt kallt i junimånad, fast det är varmt i Sverige. Allt beror på vad man jämför med och vad man är van vid. Och dessutom är det individuellt. Själv gillar jag inte kyla och fukt, om det samtidigt blåser. Blåst eller icke-väder (dvs. när allt står still) är det som inte är kul att behöva stå ut med. Vädret för ens humör är betydelsefull. Men tro nu inte att jag klagar på det grekiska vädret, trots nordanvinden. Jag ger ju Norden skulden :-). Nu är det tredje dagen jag är i Kavala, fjärde i Grekland och femte sen jag åkte till Arlandastad. Kanske därför jag upplever att det är fler än tre dagar jag varit här. Men det känns länge sen jag kom.  Idag har jag inget särskilt utanför huset att göra. Det blir en arbetsdag, fast jag har inte hunnit med så mycket. Men har ingen brådska.

Skall gå ut och sätta mig en stund på trappan och värma mig. Det är svalt på rummet. Bra när man skall jobba, men …Kategorier:Kavalla 2016

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: