En månad och 11 dagar kvar tills jag reser till Kavala


Det har varit dåligt med skrivande sen påskhelgen, då jag knappt hann hämta mig från bältrosen, fick en streptokock-infektion, som slog ut mig totalt den 30 mars då den ordnade till en öroninfektion. Åt Kåvepennin i 4 x fem dagar efter ett besök på akuten på Karolinska i Huddinge och i Solna. Men den tog inte ordentligt, så det blev en ny kur med en bredare antibiotika – på 10 dagar x  3 kapslar per dag. Var på återbesök i torsdags och det ser ut som om infektionen har fått ge med sig. Hålet på trumhinnan är nästan läkt och såret i hörselgången har bara lämnat efter sig en ärrbildning. Hör fortfarande dåligt, men efter att jag slutat med örondropparna börjar hörseln komma tillbaka.  Fortfarande gör ärren efter bältrosen ont och kliar, men det är lindrigt i jämförelsen. Nu hoppas jag att det inte blir några fler sjukdomar. Måste äta upp mig, då jag gått ner tre kilo på grund av infektionen. Jag är för smal i vanliga fall.

Hur går det med studierna då? Tja, har inte kunnat genomföra två kurser och arbetet med magisteruppsatsen är rejält försenad. Orken har bara räckt till att sköta jobbet och det är jag tacksam för, samt för att jag har haft mycket hemarbete. NU väntar 26 examinationer, samt en del annat. En kurs är på gång och vi har haft ett seminarium – två kvar. Sen är det semester.

Har inte kunnat fixa hemma, så stora rummet är fortfarande belamrat med möbler från uthyrningsrummet, samt alla mina DVD och böcker trängs på bokhyllan i hallen. Dammsög och bäddade sängen för några dagar sen, och sen var krafterna slut. Men, nu känner jag mig bättre för varje dag som går. Men ta det lugnt måste jag fortfarande.

Köpt nya däck har jag också gjort. De gör verklig skillnad.

Om 1 månad och 11 dagar, skall jag åka ner till Kavala – Min kollega P sa till mig – ”Du behöver sol!” Och jag håller med honom – sol, grekisk mat, öl och vin, trevliga greker och umgänge i Kavallahuset och en stad som jag känner mig så hemma i. Snart dags att börja packa? Två resväskor är kvar i bilen, en från förra året och en från konferensen för någon månad sen – dock nästan tomma, men iaf. Funderar på att resa med lätt bagage den här gången och köpa kläder när jag kommer ner.  När jag var i Aten 9 veckor år 2004, tog jag med mig en kabinväska och en ryggsäck. Precis lagom. Nu skall jag vara borta i fem veckor och måste ha lite mer med mig, dator och lite annat. Vi får se!

Skall skriva klar min historiska roman, som jag började med år 2014.

En månad och 11 dagar … det går fort!

DSCN5466

 Kategorier:Kavalla 2016, Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: