Bedrövligt


…. som det har blivit för skolans lärare. Det värsta är att en anmäld lärare alltid tas ur tjänst (det räcker med anmälan) av rektorn, vilket visar att det är ”kunden” som alltid har rätt. Och vad kan då lärare bli anmälda för? T.ex. om att stänga av en mobiltelefon, eller för att eleven blivit placerad i en grupp som denne inte vill vara i, osv.

Det kan räcka med att de bestämmer vilken grupp en elev ska tillhöra i ett grupparbete, ber eleverna stänga av mobilen, vara tysta eller påpeka att de glömt material för att vissa elever ska känna sig kränkta och hota med att de skall göra en anmälan, säger Britt-Marie Selin, som är fackligt huvudskyddsombud och själv lärare på en grundskola i Stockholm.

Det anses att föräldrar och elever har fått för stor makt. Men vem/vilka ger dem den makten, när nu skolorna och dess rektorer inte visar att de står på lärarnas sida, utan tar dem ur tjänst.

Många rektorer väljer att omedelbart lyfta bort anmälda lärare från undervisningen. Skolan har blivit en marknad och tyvärr beter sig många rektorer som att kunden alltid har rätt. De är rädda att förlora elever och står därför inte upp för lärarna i deras arbete med att upprätthålla ordningen, säger Bo Jansson, ordförande på Lärarnas riksförbund.

Anmälningar ökar – Lärare skräms till tystnad

 Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: