Hett i Kavala


DSCN5480Det börjar bli riktigt hett i Kavala och längtan efter ett riktigt oväder tränger sig alltmer på. Mitt rum är nu så kvavt, varmt och instängt hur jag än gör (då solen ligger på hela eftermiddagen), så det troliga är att jag från och med i morgon (då mitt rum ändå skall städas) byter rum till ett som solen knappt tittar in under dagen. Sitter i ett angränsande rum (som jag fått låna över dagen) och känner mig fokuserad och inte lika varm, samt att det är fridfullare. Inget som distraherar. Vill jag se en utsikt kan jag gå ut på någon av altanerna. Utsikten från mitt nuvarande rum kan jag nu :-), även om jag aldrig blir mätt på den. Men behöver inte se den varje stund. Nu sitter jag alltså i ett jämförelsevis svalt rum och kan arbeta (skriva). Det känns bra. Ute på altanen är det 36 grader (det känns varmare), men inte lika fuktigt som igår (den värsta dagen hittills).

På kvällen i går satt Cornelia och jag på takterassen i några timmar. Det är så fantastiskt mysigt att sitta där och se Kavala från tre väderstreck (ja, jag tjatar, men det är så). Det är en enorm frihetskänsla. Och det påminner när jag satt på balkongen och hade utsikt över halva Aten ända ner till Pireaus i nio veckor år 2004 och sex veckor år 2007 (då såg dock inte solen stiga upp över Ymittos).

Det var en jordbävning nordväst om Mount Athos (4.1 eller 4.4R)  i förrgår kväll och i natt kl. 04.03 var den en Nordöst om Drama (3.4R)  och en 12.21 norr om Kavala (2.3R). Jorden rör på sig. Den första kändes av en del, av andra inte alls (inkl. mig). Vi får se hur det blir! Kanske det är så frekvent hela tiden!Kategorier:Kavalla 2015

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: