Orolig(are) nu


Evas bilder på båten från ThassosMed tanke på den oro jag själv känner, måste grekerna känna sig obeskrivbart oroliga just nu. Nu när Euro-gruppen har avslutat sitt möte och lagt fram mycket tuffa krav, som både den grekiska regeringen och parlamentet måste ställa sig bakom. Om jag förstår saken rätt, skall bl.a implementeringen av lagar vara klara till den 15 juli (men hel del annat). Det verkar ju totalt omöjligt. Det måste ju vara att de skall ha svarat ja till den 15 juli, eller?

En sak är säker! När det här händer ett land, är det svårt att inte börja fundera på allvar vad vi alla tar för givet. Bara tanken på att inte få ut sin lön, kan ju ge vem som helst mardrömmar (i vaket tillstånd). Visst känner jag till sen länge genom samtal med greker att många jobbar utan lön eller för bara hälften av tidigare lönenivåer och kan bli sparkade för det lilla minsta. Men nu går vissheten på djupet. Rapporter från Aten vittnar om att alltfler börjar känna uppgivenhet. Det är inte bra!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: