Avskedskväll


DSCN5017Ikväll träffades Magnus, Robert, Kenneth, Johanna, Thomas och jag för en avskedskväll för Magnus och Robert som åker hem i morgon. Jag bjöd dessa två på Retsina, sen anslöt sig de andra. Det var en kväll som handlade om spännande frågor om vattenmolekyler och om hur de förändrar sig under olika förhållanden, om GPS, Grafisk formdesign och en tysklektion.

Äntligen kan jag dricka någonting annat än öl utan att få hicka – Retsina gav mig ingen hicka. Jag fick veta att hicka på tyska heter Schluckauf, så nu kan jag säga Ich habe keine Schluckauf!  eller på grekiska Δεν έχω λόξυγκα. Vilken lycka! Ingen hicka vare sig på svenska eller tyska eller grekiska. Och det låter lika roligt på alla tre språken.

Vi bröt upp kvart i elva.

Jag vill passa på att rekommendera Johannas hemsida. Fantastisk design. Med så enkla medel, ändå så uttrycksfullt. Det är en konst! Gå in och kika! Klicka på bilderna, så ser ni lite mer.

Själv har jag nio dagar kvar i Grekland, fem dagar i Kavalla och fyra i Saloniki. Det är rätt många dagar kvar, trots allt. Och jag kan hinna med och skriva en hel del. Jag får helt enkelt fortsätta att slåss med mygg och vänta på åskan som aldrig kommer. Men egentligen är det inget att klaga på precis. Det är fantastiskt att vara här! Även om jag börjar längta efter min bil och en lång serie på DVD. Kommer beställa en så när jag kommer hem ligger den och väntar på mig. När folk åker hem blir det mer påtagligt att det är något jag inte har här. Men ändå. Tänk att leva så länge utan bil och DVD och ändå inte sakna det, förrän någon för det på tal.Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: