Ner till stan idag …


Idag kom jag upp i tid (det blev sent i natt också), att jag efter frukost ihop med Stina, gick ner till Supermarket. Jag gick i min egen takt och det var riktigt rofyllt. Inte var det jobbigt heller! När jag kom till det lilla torget som är insprängt bland alla hus och trappor, hörde jag att det var en mässa. Jag gick in i förrummet, men stannade i dörren till själva kyrkorummet. Några fler stod utanför och följde mässan, bad och gjorde korstecknet. Klipp finns på FB för den som vill se och höra (lite vingligt, men man får en bild av mässan).

Jag gick vidare och kom efter några minuter till Supermarket. Köpte en del som jag har saknat och hittade några tonfiskburkar med ”plåt”lock med en ring på. Inte som de förra jag köpte som hade något mysko lock och vars innehåll såg ut att vara kattmat. Vi får se hur detta innehåll ser ut.

Tog taxi upp och jag och chaffisen talade om Kavalla som vi andra också gjort, som att det är att bestiga ett berg. – A rock, sa han. Och det är så det känns när man står nedanför och vet att långt däruppe finns Souidiko Spiti. Vi bestiger inte ett berg – vi bestiger Kavalla.

Skrev en del om Aristoteles. Nu har han anlänt till Atarneus. Behöver söka lite fakta om den staden också. Skrev ut mina elva sidor, läste dom liggande i sängen och somnade sen. Nu under siestan är jag inte trött. Det är helt tomt i huset och tyst, då ingen jobbar i trädgården. Till och med måsarna har varit tysta – de kanske tar siesta ändå!?

Och om det inte tidigare framgått hur högt vi befinner oss, så finns här några ytterligare bilder.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Per och Malin har planterat en tobaksplanta på framsidan, som skall frodas här i Kavalla. Om jag kommer hit nästa år får jag se (om inte förr via andra medier) hur den har utvecklats. Redan nu kan jag ta ett foto varje vecka tills jag åker hem till Sverige, för att se någon förändring.

Per Englunds tobaksplanta

Per Englunds tobaksplantaKategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: