Ännu en söndag i Kavalla


Glömmer alltid att närbutiken är stängd på söndagar. Det mesta har tagit slut och det kändes surt. Men, jag klarade dagen iaf. Skall handla i morgon och tänka på nästa fredag/lördag att ta hem så det räcker. För övrigt har det varit varmt idag och inget speciellt har hänt. Har jobbat en del med avsnittet om Aristoteles liv, sovit under siestan och ätit en lätt måltid. Frukt har jag ätit en hel del idag. Men jag saknade bananerna .. en av de frukter jag missade att köpa igår.

Ikväll satt vi på nedre altanen och diskuterade mest litteratur och vi kom in på en diskussion om Strindberg, som fick känslorna att svalla en aning, men bara lite.

I morse hittade jag en gräshoppa på en fönsterbräda i trapphuset. Jag och Olav hjälpte den att komma ut i friheten. Den var nästan en decimeter lång och var fantastiskt vacker. Först trodde Malin och jag att den påverkades av att huset har besprutats mot insekter, för den satt så stilla och reagerade inte på vår närvaro. Men, när Olav rörde vid den, upptäckte vi att  den var pigg, och hoppade och flög för att slutligen hamna först uppe på porten. Där satt den en stund och sökte sen friheten, och flög iväg från huset, över gatan och försvann ur sikte.

Kali saknar sin matte. Hon ville komma in i huset ikväll då jag gick ut för att röka den sista cigaretten för idag. Och när jag släckte och stängde dörren, så tittade hon efter mig. Men, jag stannade kvar för att se om hon satt kvar eller gått iväg. Men jag såg henne inte. Hon har ju en lucka som hon kan gå in och ut igenom. Men hon förstår nog inte riktigt var Eleni har tagit vägen. Katter är ju vanedjur dessutom!

Jag har börjat må så bra i jämförelse med tidigare, trots att jag inte gått upp ett gram i vikt. Idag googlade jag av någon anledning på frukter och fann följande om aprikoser som jag känner ett sug efter ….  Har länge föredragit aprikosmarmelad framför andra sorter.

Aprikos
aprikoser

Genom att äta aprikos får du en injektion av näring, oavsett om det är torkad eller färsk aprikos. Aprikos är en av de frukter som är väldigt innehållsrika på betakaroten. Det finns även ca 500 andra karotenoider i en aprikos  som har en minst lika skyddande verkan på kroppen. I aprikos hittar vi även ett antioxidantskydd, då en aprikos även är rik på Lykopen, som är en av de kraftfullaste antioxidanter vi vet om. (Biglife.se)

Jag äter tomater och också flera bananer varje dag och dessa innehåller – Håll i er nu! • Kalium • Magnesium • Fosfor • Kalcium • Selen • Järn • Zink • Mangan • Koppar • Folsyra • Vitamin A • Vitaminer B1, B2, B3, B5 och B6 • Vitamin C • Vitamin E

Tyvärr kommer vare sig tomater eller aprikoser smaka lika bra hemma. Men, jag skall försöka hitta de bästa iaf. Den som söker kommer finna!

 

 

 

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: