En ny dag ….


Vägen från intendentens bostad ....  runt huset till framsidan ..

Vägen från intendentens bostad …. runt huset till framsidan ..

Vaknade till en ny dag i Kavalla. Varje dag känns det som en ynnest att vara här. Åt snabbt, rökte en cigarett, duschade och så iväg till affären för att köpa bröd, bananer (iofs gröna, men de mognar snart) och lite choklad. Senare, var jag tvungen att hämta mer pengar och gå tillbaka till apoteket för att köpa plåster.  Bra att närbutik och apotek ligger mitt emot varandra.

Åt frukost tillsammans med Stina. Och nu sitter jag här och skall fortsätta på historien om Aristoteles resa till Atarneus och hans tid där tills han börjar på Platons akademi.  Eva och Anita har åkt för att gyttjebada, Olav och Stina sitter och jobbar, Per och Malin har jag inte sett till än. Tomas jobbar också! Hantverkarna är i farten, men mest genom att prata med varandra, troligen om det dom har gjort och det som skall göras. Kali har jag inte sett till än. Ja, det är ganska lugnt nu, så … det är bara att sätta igång.

Det har varit ganska varmt ett par dagar, men det blåser en frisk fläkt hela tiden här uppe så det är inga problem. Prognosen är att det kommer vara samma typ av väder. Runt 30 grader varje dag. Luftfuktigheten är mycket högre här än i Aten, men lägre än i Sverige. Det fungerar också. Ibland känner jag en lite svajande känsla, men det är inte ofta och det går ofta över efter ett tag. Det är bara att dricka vatten, andas lugnt och sen går det över.

I och med att jag är här för att jobba och att jag räknade med att det skulle bli mycket varmare än vad det hittills har varit, har jag inte ställt in mig på att gå runt överallt i stan. Kände mig stressad i dag över tanken på att åka ner till stan och handla eller åka och köpa ett nytt batteri. Men tänkte sen, jag behöver inte göra det. Det är just det som är så skönt – Jag behöver inte och det finns inga måsten!

Det finns inga måsten och det är helt underbart!

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: