Arbetsuppgifter av olika slag


Här står jag och väntar

Här står jag och väntar

Idag var det tvättdag igen. Och jag lyckades av någon anledning sätta på långprogrammet, så det tog sammanlagt 2 timmar för lite kläder och 2 timmar för två handdukar att bli klara. Men, RENA, blev de verkligen. 😉 Men det blev ett himla springande upp och nerför trapporna mellan nedre botten och taket. Jag visste ju inte att det skulle ta 2 timmar. En fördel är att jag får motion, men men …. Det var härligt däruppe när klockan var nio, man ser ju ut över hela Kavalla i fyra väderstreck, men efter några timmar då solen står rakt över en och ingen skugga finns, är det omöjligt att vistas där.

Under tiden den första tvätten var igång gick jag och handlade. Det var ganska tomt i hyllorna under helgen. Juliana som vikarierar för Stella är ledig idag, så jag fixade badrummet i min korridor. Den separata toaletten får någon annan ta hand om. Under helgerna är det vi gäster som får sköta om de allmänna utrymmena. Betalat utgifter har jag gjort. DET kommer man inte undan vart man än befinner sig. Men, det känns bra att kunna betala. Det är inte alla som har den möjligheten.

Och så har jag ätit en hackad banan och nektarin med honung strilat över och yoghurt. Mums, det var saftigt och satans gott.

Igår kväll då de flesta såg fotbollen på stor skärm nere i Kavalla stad utom jag och intendenterna som var hemma sökte  och fann jag en hel del fakta om Aristoteles liv och vandringar från olika platser. Han blev föräldrarlös när han var 10 år och flyttade från hovet i Pella under Amnestis III och sin vän Filip över till Arnaneus där Proxenus blev hans förmyndare och lärare. Där stannade han till 17-årsålder då han började på Platons akademi i Aten. Efter tjugo år lämnade han Aten och flyttade till Assos … men dessa senare vandringar är inte intressanta för mig i nuläget.  Jag skall försöka skildra tiden ur hans perspektiv från 10-årsålder och framåt. För att kunna göra det, måste jag veta lite om hur och var han levde. Hans vandringar kan förklara att han grundade den peripatetiska skolan. Han tänkte nog ganska mycket när han var på väg .. gående eller seglandes.

Jag drömde att Grekland vann med 2-0, men det var ju bara en dröm! Dock, de kom långt och jag tror det höjer självkänslan, trots förlusten i går mot Costa Rica.  Och idag försökte jag smygfotografera de båda intendenterna på sin trädgårdsinspektion, men jag blev upptäckt av Eleni. Men här kommer bilden i vilket fall.

Inspektion av trädgården och dess pågående arbeten....

Inspektion av trädgården och dess pågående arbeten….

 

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: