Okända marker


Att köra hemifrån och till de norra förorterna är som att köra till okända marker. Det är helt klart något nytt man ger sig in i, vilket jag gjorde idag.

Kl. 11 startade jag min bil och körde mot Kista. Har varit där och snurrat en gång förut och trodde nog att jag skulle klara av det den här gången. Förberedelse – google.map och vägbeskrivning; eniro och vägbeskrivning. Köra 171:an och svänga av vid Kista S och ta av – ja, var det första eller andra avfarten? Chansade på första, vilket blev helt fel. Jag hamnade där jag varit en gång förut. Körde en sträcka, gjorde en taxisväng, upp på E18:an igen och körde av på nästa avfart. Men istället för att svänga vänster vid första rondellen och ner vid Kista galleri, svängde jag höger och efter några minuter var jag helt plötsligt på väg mot Solna och Sundbyberg. Vända igen, köra ut på E4 mot Stockholm. Och kom till slut till Kista S från motsatta hållet och chansade på att köra mot Kista Galleria (jag letade efter Kista torg). Nåväl, inget t-banespår i sikte. Men helt plötsligt såg jag det och körde lite på känn och såg skylten Kista torg. Körde sakta hade några bilar i hasorna, men brydde mig inte. Kom till slut till T-banestationen och parkeringen.

Då kom nästa prövning. Alla parkeringsplatser verkade vara förhyrda, plus att en enorm byggarbetsplats på andra sidan Danmarksgatan skymde sikten för övrigt. Till slut frågade jag en kille hur det fungerade med parkering. Han berättade att det finns ett parkeringshus under Kista Galleria. Jepp, Kista Galleria och Kista torg är detsamma! Jag körde från parkeringsplatserna, svängde till vänster och första till höger och körde in bakom några andra bilar till bommar. Frågade om det var ett vanligt VISA-kort. Visst, det var incheckningstid. Men jag fick ingen biljett, så jag var tvungen att fråga en till person. Allt fungerade och jag körde långt in innan jag hittade en parkeringsplats.

Ur bilen och började vandra mot utgången och kom till en uppgång, tråkig rulltrappa och när jag kom upp sträckte sig nog en kilometerlång galleria framför mig med massor av butiker. Gick in på Apoteket och frågade om toaletter. Längst bort och rulltrappan upp. Aldrig i livet, tänkte jag. Och såg sen att det finns en biograf en rulltrappa upp. Och entrén var full av godis och stort var det. Jag glömde ta kort, på allt. Tänk, vad som finns att besöka på 3 mils avstånd.

Nu var det dags att leta sig fram till stället jag skulle besöka för ett trepartsamtal. Jag var ute i god tid. Och hittade det ganska snart. Väntade en stund i ett ganska tomt förrum, tills dem jag skulle träffa kom.

Kvart i två var vi klara. Och nu tog jag en del kort. Och körde sen hem och då var det inga problem att hitta. Har tagit några filmer, men de går av någon anledning inte att ladda upp på bloggen på grund av att filformatet är ogiltigt.

011012013014015

 Kategorier:Skolbesök

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: